Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ani pohádka Byl jednou jeden král není dokonalá: Podívejte se, jaké chyby vám unikly!

/
  • I v pohádce Byl jednou jeden král se najde pár chyb.
    24. prosince 2023 ● 15:45

    Patříte k diváckým pedantům a rádi objevujete ve filmech to, čeho si většina lidí vůbec nevšimne? Pak si během letošním Vánoc určitě nenechte ujít pohádku Byl jednou jeden král. Třebaže natáčecí štáb odvedl kvalitní práci, přece jen se do filmu vloudilo pár chybiček. Podívejte se, které to byly!

  • 1.

    Zrádný slaneček

    Je to sice drobnost, podle některých filmových pedantů však i na takových maličkostech záleží. Filmařům unikl zrádný slaneček. Když král hází na zem rybičku, dopadne nalevo od psa. V následujícím záběru ale slaneček leží napravo.

     

  • 2.

    Příliš špinavý král

    Další chybka, která vznikla při natáčení, je už patrná o něco více. Když se král, kterého ztvárnil Jan Werich, topí v bažině, je v ní ve scéně uvězněný jenom po pás. Když ale vyleze ven, je špinavý od hlavy až k patě.

  • 3.

    Zmizelý závěs

    Ve scéně, kde král (Jan Werich) a komoří (Vlasta Burian) v královské pokladnici nakládají zlato, nad nimi visí ozdobný závěs. V půlce scény však závěs zničehonic zmizí do neznáma.

     

     

  • 4.

    Kdo nosil princeznu?

    Nešťastnou shodou okolností si představitel rybáře Vladimír Ráž v době natáčení pohádky zlomil ruku. Sádra dostala dlahu tělové barvy, aby nebyla vidět. Zraněná ruka se také nesměla příliš namáhat. To zkomplikovalo především natáčení jedné scény – té, ve které rybář nese princeznu Marušku ztvárněnou Milenou Dvorskou přes mokřiny.

    Jak se to nakonec vyřešilo? Štáb vyzkoušel několik možností. Herečka dostala speciálně upravené kolo nebo kládu se sedákem, nic ale nevyvolalo kýžený efekt a scéna nevypadala dobře. Nakonec musela filmová Maruška sedět na zádech muže, který lezl přes mokřiny po všech čtyřech.

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 13

ivana kollerova: pouzila bych pro autory citat z jineho filmu s Werichem: ..."takze vy se tady vlastne nim4rate v nesmyslech...,"

(25. 12. 2023 18:52)

Celebrity-chachacha: A v které pohádce jel v pozadí autobus ?

(25. 12. 2023 17:20)

venda27: 1000x lepší než super pohádka tři bratři

(28. 12. 2015 21:41)

jana999: a to snad zase tak zle nemysleli jsou to prkotiny k zasmání

(28. 12. 2015 18:47)

ellka: Ak rozpravku/film dokazes pozerat aj po rokoch, tak je dokonala. Nedokonala je ta, na ktoru sa po jednej sezone zabudne.

(28. 12. 2015 15:44)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy