Herečka se v nové hře, která vzniká pod taktovkou režisérky Alice Nellis, promění v divadelní ikonu přelomu 19. a 20. století Sarah Bernhardt.

"Budeme se spolu se Sarah cítit spalovány sluncem v její rezidenci na ostrově u bretaňského pobřeží, cestovat s ní jejím vlastním vlakem pětkrát křížem krážem Severní i Jižní Amerikou a sledovat statečnou cestu ženy ověnčené světovou slávou, ale i ženy sčítající nezdary a rány, které takový velký osud přináší," prozrazuje Janžurová.

Snímek, který bude na divadelních plakátech, nafotil fotograf Robert Vano. Na černobílé fotce jen v ležérním přehozu vypadá Iva velmi étericky.

Do zkoušení Božské Sarah se s Alicí Nellis pustily krátce po neobyčejném úspěchu společné Audience u královny ve Stavovském divadle. 

"S Alicí mě sblížily moje dcery. A od tehdy, už od filmu Ene bene, mi taky s ní je trochu jako s dcerou, i když se třeba dlouho pracovně nesejdeme. Ale aby bylo jasno, vychovala jsem své dcery velmi prozřetelně – aby mohly nade mnou vždy cítit příjemnou nadřazenost. Většinou je poslouchám jako hodinky a nečiní mi ani potíž poslouchat Alici. Je velmi inteligentní a nadaná – i tahle dcera se mi povedla," říká herečka. Hra bude mít premiéru 15. prosince v Divadle Kalich.

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová: Jdu do muzikálu, i když se bojím, že si natluču! Kristýna Léblová, Lukáš Červený

Fotogalerie
5 fotografií