„Další fáze onkologické léčby bude pokračovat za několik dní, opět při hospitalizaci,“ prozradila zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová. Pohodlí domácího prostředí za zdmi vily na Bertramce, kam byl ze Všeobecné fakultní nemocnice převezen v úterý 17. listopadu, si tedy Slavík už moc dlouho užívat nebude. Podle informací Blesku by měl nastoupit už příští týden.

Odpočatý a nabitý pozitivní energií od rodiny a přátel se vrhne do druhé fáze léčby. Návrat na nemocniční lůžko by tedy měl být pro Gotta menší utrpení. „Druhý cyklus snášejí pacienti většinou lépe, protože je už spousta prostředků, které tlumí případné nežádoucí účinky. Ty se mohou zjistit při prvním cyklu, tudíž to většina pacientů snáší i po psychické stránce velmi dobře,“ prozradil profesor Pavel Klener, který je učitelem zpěvákova osobního lékaře Marka Trněného.

„To, že je pacient propuštěn do domácího ošetřování, se běžně dělá, protože je to pro něj vždy lepší. Navíc, když je zajištěna kontrola, tak se nemůže nic stát. Hodně to navíc ovlivňuje psychiku pacienta,“ okomentoval Klener zpěvákův pobyt na Bertramce mezi chemoterapiemi. A o tom, že byl pod perfektním dozorem, mluví i pravidelné návštěvy onkologa Trněného, chirurga Kršky a týmu sester.

První snímky Mistra po propuštění z nemocnice do domácího léčení, které fotografové Blesku pořídili v sobotu, obletěly média nejen u nás, ale i v zahraničí.

Část své prestižní poslední strany kupříkladu českému zpěvákovi věnoval největší evropský deník Bild. Fotky také proběhly zpravodajskými relacemi obou největších komerčních televizí v Česku.

Fotogalerie
10 fotografií