Slavík celý život vyhrával a rozhodl se, že se stane vítězem i v boji nejtěžším. A protože i lékaři vědí, že Karlovou nejsilnější motivací k vítězství nad zhoubnou nemocí je rodina, povolili mu čas mezi první a druhou fází chemoterapie trávit doma. Ale Karel nezůstává jen mezi zdmi domu na Bertramce, kam za ním v těchto dnech jezdí kromě lékařského týmu Marka Trněného i spousta kamarádů.

S nadšením ve tváři vyrazil Karel Gott v sobotu na zdravotní procházku, kterou mu prý lékaři doporučili. Na sobě měl silný dlouhý tmavý kabát, aby neprochladl, v ruce frajerské sluneční brýle, kdyby bylo slunce příliš ostré… Vedle něj pobíhaly i obě dcerky. S manželkou Ivanou se Karel každou chvíli zastavoval v láskyplném objetí. První vycházka, aby se pacient moc nevyčerpal, dlouhá nebyla. Po celých deset minut šel ale Karel svižným krokem, pořád se usmíval a s Ivanou se k sobě něžně tulili.

Z domu vyšli k blízkému hotelu a potom si to namířili úzkou cestičkou přes alej dolů. A protože při tom i laškovali a Ivana se bála, aby Karel třeba náhodou přes hromady listí neupadl, manželovi pevně svírala ruku. Když se potom vraceli domů, na Karlovi nebyla vidět vůbec únava. Naopak vypadal ve formě a šťastně. Chvilku se zdálo, že snad až radostí poposkočí… Karlovi zjevně svítá na lepší časy. Když ho Ivana začala na onkologii Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí navštěvovat, pod černými brýlemi skrývala uplakané oči. Teď její oči zářily a byly, stejně jako ty Karla, plné naděje…

pouták
Autor: Blesk

Fotogalerie
12 fotografií