Vstávala každý den velmi brzy, jezdila tramvají přes celou Prahu a před sedmou už vařila snídani. O rodinu legendárního Karla Gotta se Jaromíra Jandová starala vskutku svědomitě. "Karel to nechápal, chtěl mi koupit auto, já ale papíry nechtěla," popisuje hospodyně v rozhovoru pro Aha!.

Po více než 40 letech však musela službu ukončit. „Půl svého života jsem strávila s Karlem a v mém věku jsem už měla právo na odpočinek. Navíc měl po boku už také svou ženu. Slib, který jsem dala jeho rodičům, jsem dodržela a určitě by se teď na mě nezlobili,“ svěřila se v rozhovoru. „Maminka Gottová mě jednou poprosila, že až tu s manželem jednou nebudou, abych se dál o Karla starala, abych ho neopustila. Tak jsem to svědomitě činila,“ vysvětlila Jandová.

V současných těžkých časech, kdy Karel trpí rakovinou mízních uzlin, na něj bývalá hospodyně myslí o to usilovněji. "Víte, on je obrovsky noblesní a velmi hodný člověk. A to je vzácné. Dokázal se lidem úplně rozdat. Proto si myslím, že zrovna on by si opravdu zasloužil, aby se uzdravil,“ svěřila se rozesmutněná žena.

Fotogalerie
2 fotografie