Muzikant Ivan Mládek před patnácti lety vydal píseň Pražská mešita na albu Písně o lásce v roce 2000. Aniž by tušil, že o několik let později přijde uprchlická krize a všelijací uprchličtí odpůrci jeho píseň vezmou s udělají z ní hymnu protiuprchlického hnutí.

„Hele, Čecha, ješitu, nechce v Praze mešitu,“ zpívá písničkář v refrénu. A přidává další verše: „Na Boha si potrpí, Alláha tu nestrpí, z Mohameda proroka chyt’ by asi amoka, myslím, že by z islámu huba asi zkysla mu."

Co si o tom myslí sám autor písně? Písnička sloužila  jen jako doprovod k jednomu našemu zábavnému TV klipu a štve mě, že ji někdo po dvaceti letech vyhrabává a politicky zneužívá v dnešní vyhrocené době. Stalo se tak i s mým čtyřicet  let starým Jožinem z Bažin a kvůli tomu teď nesmím překročit ruskou hranici. Mimochodem, proti muslimským migrantům nic nemám a pražská mešita by mi také nevadila. Když mi jako nevěřícímu nevadí v každé vesnici katolický kostel, proč by mi měla vadit jedna mešita,“ řekl Blesku známý muzikant.

Fotogalerie
5 fotografií