Na téma háro se Jágr obšírně rozpovídal krátce před startem letošní sezony NHL, do níž s Floridou vstoupil v noci na dnešek zápasem proti Philadelphii. „Už tři měsíce jsem se nestříhal a nebudu až do konce sezony. Nechávám si znovu narůst deku. Chci zjistit, jestli jsem býval tak dobrý díky vlasům, nebo to bylo jednoduše mnou,“ prohlásil se svým tradičním humorem.

Kudrlinky až po lopatky byly jeho poznávacím znamením, stejně jako číslo 68, prvních devět sezon v NHL, které strávil v Pittsburghu. V létě 1999, po druhé nejpovedenější sezoně kariéry, v níž nasbíral 127 bodů, ale lazebník udělal šmik šmik a z kadeřavého klučiny byl náhle krátkovlasý chlapík.

„Ostříhal jsem se kvůli tehdejší přítelkyni,“ vysvětlil nyní. „A od té doby jsem nemohl dát gól,“ dodal opět se smíchem. Tou šťastnou kráskou, která měla na jeho hokejové božstvo takový vliv, byla tehdejší moderátorská hvězda televize Nova Nicol Lenertová (40)! Jágr se s Lenertovou seznámil při natáčení ve Strakonicích. Prožil s ní sice jen několikatýdenní románek a na podzim se vydal do zámoří už bez ní, žádná jiná žena už ale jeho vizáž nezměnila tolik jako ona. Tedy pokud to Jágr myslel vážně. Vždyť u něj jeden nikdy neví...

Fotogalerie
10 fotografií