Blesk: Dagmar, věděla jste, že existuje nějaká Lucie Gemelová?

Dagmar Patrasová: Pouze to, že prodává u léčitele Havelky za pultem. Felix mi pak řekl, že studuje nějakou malířskou školu.

Blesk: Jak jste přišla na to, že vám manžel ve vztahu k Lucii nejspíš lže?

Dagmar Patrasová: Našla jsem v ložnici sedmistránkový dopis, který mu napsala někdy v zimě. Felix si ho dal do šuplíku, kde máme oba léky. Šla jsem si pro prášek a... (dlouhá odmlka)

Blesk: Co mu Lucie psala?

Dagmar Patrasová: Je to taková dlouhá žárlivá scéna na papíře. Vyčítá mu, že si jí někde na akci nevšímal. Píše mu, že ho miluje a tak. Prostě z toho vyplývá, že se rozhodně nejedná o nějaké mecenášství k začínající umělkyni, jak se mi Felix snažil namluvit.

Blesk: Píše mu jako milenka?

Dagmar Patrasová: Přímo se pasuje na jeho partnerku! Je tam několik vyznání lásky. Felix je prý její osudový muž. Dost mě to zaskočilo. Snad se ví, že Felix je ženatý. Se mnou. Chápu, že si muži kolem sedmdesátky potřebují dokazovat, že je svět kolem nich stále barevný a že jim pořád patří. Důležité ale přitom je, aby neohrozili rodinu. (říká důrazně)

Blesk: Vy jste ale věděla, že Lucie doprovází Felixe do společnosti?

Dagmar Patrasová: Přišla jsem na to, až když ji vzal na večeři s našimi přáteli, manželi Pixovými. Měli jsme tam domluvit další muzikál po Sněhové královně. Musela jsem hlídat vnoučka Felixe, tak jsem zůstala doma. A on tam vzal ji!

Blesk: Co jste si myslela, když jste se to dozvěděla?

Dagmar Patrasová: Že to není normální! (rozčileně) Nehodí se přece, aby s ním chodila místo mě.

Blesk: Řešili jste to s Felixem?

Dagmar Patrasová: Ano, požádala jsem ho, aby to s ní skončil, že mě to velice uráží. Jsme spolu pětatřicet let a máme spolu dvě děti. Dělá ze mě veřejně idiota. (slzy)

Blesk: Co vám na to řekl?

Dagmar Patrasová: Hraje pořád svou písničku. Že jí jen pomáhá prorazit. Jenže já jsem spolumajitelka naší agentury Music Model Trust, takže pokud ji zastupujeme, měla bych o tom taky něco vědět. (zlobí se)

Blesk: Řekl vám o výstavě, kterou Lucii zprostředkoval v Přerově?

Dagmar Patrasová: O vernisáži jsem se dozvěděla ve středu 17. 6. z anonymní SMS. Zněla: 21. 6. Akuna Show Přerov, Felix jede otevřít výstavu svojí milence. A v neděli jsem dostala informaci, že na té výstavě má Lucie obraz, na který namalovala naši dceru Aničku...

Blesk: A co bude dál?

Dagmar Patrasová: To záleží na Felixovi. Já jsem rozhodnutá jít k právničce a poradit se, co dál. On mi hrozně ublížil. Nevím, kam až chtějí zajít. Cítím se ohrožená. Mám si snad myslet, že je duševně nemocná? Nebo můj muž?

Felix Slováček se hájí tím, že Lucii Gemelové jen v neděli zahajoval její první vernisáž v Přerově. Jenže podle informací Blesku zůstala Lucie v Přerově i po zahájení výstavy. Bydlela ve stejném hotelu Fit jako Felix, který měl další dny tenisový turnaj.

Fotogalerie
9 fotografií