„To, proč jsem odešel, je velmi složité, na druhou stranu velmi jednoduché... Všichni tam ale hledají něco, co tam není,“ řekl Vojtek v pořadu Prásk na TV Nova. O jiné ženy ani sexuální orientaci podle něj nejde. „Nebylo by nic jednoduššího v naší branži, než říct, že jsem na kluky, a ještě by mi lidi drželi palce,“ pokračoval herec.

Radost z narození syna však jeho manželce bezbřehé štěstí nepřinesla. V náručí sice Tereza Vojtková chová třídenního chlapečka Benedikta, ale tím víc si uvědomuje, že už nic nebude jako dřív. „Chová si krásné miminko a je nešťastná, má smutek v očích,“ řekl Blesku zdroj z Terezina okolí. „Novorozeně může maminku buď posílit tím, že se na něj upne, nebo ji to rozhodí ještě víc,“ podotýká psycholožka Eliška Bachová.

Roman Vojtek však navzdory tomu, že manželku opustil tři týdny před porodem, v Prásku tvrdil: „Rozešli jsme se tak, jak se rozchází jiní lidé...“ U své ženy je prý nyní každý den. „Manželka nemá myšlenky na sebevraždu. Aspoň to teda nevím,“ řekl na Nově Vojtek. „Denně ji navštěvuji,“ dodal.

Vojtek: Kouknul jsem na syna a vím, že je můj

Jeho rozhodnutí rozejít se nedlouho před porodem je však stále ožehavým tématem. „Na spoustě věcí jsme dohodnuti, máme velmi korektní vztah,“ tvrdí přitom Vojtek. „To, co jsem udělal, jsem prostě udělal. Měl jsem k tomu svůj důvod a ta akce nebyla plánovaná,“ zopakoval herec na Nově. „Jenom bych chtěl, aby se každý sám sebe zeptal, kdy je ta správná chvíle se rozejít: Jestli v šestinedělí, nebo když je malýmu rok, nebo když 15 a řekne: Vy jste spolu zůstávali jen kvůli mně,“ apeloval Vojtek na diváky. Podle něj zkrátka správná chvíle není nikdy...

Vojtek v pořadu zároveň zavzpomínal na porod. „To, že jsem byl u porodu, jsem chtěl já a chtěla to i moje manželka,“ uvedl Vojtek v Prásku. Porod přišel dříve, než bylo v plánu. Zároveň se objevily spekulace, zda je dítě skutečně Vojtkovo. „Dítě se narodilo v úžasné kondici, má tři a půl kila... Je krásnej, je hodnej. Poté, co jsem ho viděl, nemyslím si, že potřebuji nějaké testy DNA. Je strašně podobný Editce,“ rozplýval se v televizi Vojtek a zmínil při tom dceru, kterou s Terezou mají. „Nikdy jsem nepochyboval, že to dítě není moje. Na to máme vztah s manželkou takový, že o tom nemusím pochybovat,“ dodal v Prásku Vojtek. Se svou ženou se prý nyní dohodl, že „v rámci nějakých možností pracovních budu u nás v domě k ruce.“

Video
Video se připravuje ...

Lesk: Vojtek promluvil o útěku od těhotné manželky. Byl jak uzlíček nervů! redakce Blesk TV

Fotogalerie
11 fotografií