Poslali ho na placené volno a zakázali mu vstup do budovy. Rozchod s Novou neprobíhá pro televizního kuchtíka Láďu Hrušku tak úplně hladce. Právě Nova mu přitom výrazně pomohla v kariéře. Z potravinového inspektora se stal kuchařským experimentátorem, posbíral řadu mnohdy značně kuriózních receptů, a vydal dokonce i úspěšnou kuchařku. 

Jenže hvězda Ládi Hrušky pomalu zapadá. Je otázkou, jak jeho kariéru poznamená "rozvod" s Novou. „Je to pravda, odcházím. Rozhodl jsem se k tomu po nelehké a zralé úvaze a nejsou v tom žádné jiné důvody než osobní. Nikam ale jako nepřítel neutíkám! Nově děkuji za vše a v mém duševně i fyzicky zdravém srdci nadále zůstává. Mám ji rád,“ řekl Hruška serveru Super.cz.

O Hruškovi se přitom spekulovalo jako o možném nástupci sourozenců Gondíkových v pořadu Rady ptáka Loskutáka. Hruška se v něm mohl prokázat jako opravdový všeuměl. Jenže nevyšlo to. Místo v Loskutákovi dostal bavič Petr Rychlý. Hruška si však střihne alespoň filmovou roli. V zimní komedii Vánoční Kameňák by si měl střihnout roli mluvčího prezidenta republiky! Co se dalších plánů týče, Hruška pro Super.cz dodal: „Chci si teď hlavně odpočinout a opět se vrhnout s hlavou plnou nápadů do práce, která mě naplňuje. A také vydělávat, abych mohl pomáhat druhým.“

Jak vydělal miliony

Hruška měl být původně učitelem chemie a biologie na základní škole, čemuž se v letech 2002–2004 skutečně věnoval. Nicméně už v době učitelství přičichl k práci v médiích. Přes reportéra Nymburského deníku se dostal do rádií Čs. rozhlas, Regina nebo Frekvence 1. Na TV Prima nastoupil roku 2007 a v květnu 2012 přestoupil na konkurenční Novu, kde se proslavil ukradeným kabátem ve volebním štábu Miloše Zemana.

V roce 2013 začal kontrolovat obchody, zda neprodávají prošlé a shnilé potraviny, coby potravinový inspektor. Na konci roku 2013 rozjel rubriku Levně a chutně, kde se hned v prvním díle proslavil svými kuřecími kůžičkami. V září 2014 vydal kuchařku Vaříme s Láďou Hruškou levně a chutně. Té se prodalo do konce loňského roku neuvěřitelných 370 tisíc výtisků a podle odhadu Blesku si Hruška vydělal 4,5 až 6 milionů korun.

Fotogalerie
12 fotografií