V neděli večer zasahovala policie a rychlá záchranná služba v Preissově domě u Kunratického lesa. Podle dobře informovaného zdroje Blesku se tam odehrála šílená hádka. Zoufalá manželka Martina Preisse pak kontaktovala policii s tím, že se její muž chce zabít. Herec utekl z domu tak rychle, že ho manželka nestačila zastavit.

„Policie na základě ohlášení vyhlásila v neděli večer pátrání po panu Preissovi. Prý se během domácí hádky sebral s nožem v ruce a se slovy, že se jde zabít, utekl někam do lesů,“ prozradil Blesku informátor.

Že muže odpovídajícího Preissovu věku policisté hledali, potvrdila i jejich mluvčí Jana Rösslerová: „Manželka zavolala na tísňovou linku, že její manžel utekl z domu směrem ke Kunratickému lesu. Uvedla, že se léčí s psychickými problémy. Policisté ho nalezli a předali do péče záchranářů. V současné době je v nemocnici. Neměl by být nijak zraněn.“

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Herec Preiss utekl do lesa, chtěl se zabít! A opuštěný Bertík! Blesk TV

Martinův otec Viktor Preiss na přímý dotaz Blesku informace o pokusu o sebevraždu nevyvrátil. „Je v pořádku, jsem s ním,“ řekl jen a položil telefon.

Preissovy deprese mohla způsobit nebo prohloubit nedávná bouračka (červen 2014), které se dopustil pod vlivem alkoholu. Byl mu odebrán řidičský průkaz a hrozil mu soudní trest. „V souvislosti s touto dopravní nehodou jsme věc 4. září předali státnímu zastupitelství s návrhem na obžalobu z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten dotyčnému v případě odsouzení hrozí odnětí svobody až na tři roky,“ řekl před časem Blesku pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Tehdy skončil zraněný Martin Preiss v nemocnici. Nadýchal 1,5 promile.

Fotogalerie
5 fotografií