Říká se o ní, že se před kameru nežene. Jana Preissová to ale uvedla na pravou míru. „Ne, že role neberu, ale vybírám si,“ nechala se slyšet na tiskové konferenci k cyklu ČT Nevinné lži, kde si zahrála dominantní matku mladé kolegyně Hany Vagnerové.

To, že roli přijala, vyrazilo dech i producentce. „Byl to pro nás šok. A velice příjemný,“ svěřila se Tereza Vrabelová. Role jí sice zaujala, a proto ji přijala, ale sama prý taková není.

„Já jsem se snažila všechny tyto modely popřít ve svém životě, abych je nepřebrala. No, chvílemi se povedlo. Jakmile se rozsvítí světýlko a uvědomím si, že se chovám jako moje maminka, tak v tu ránu vím, že je to špatně,“ prozradila na sebe herečka se smíchem.

Doma? Dobrý!

A protože byla v dobrém rozmaru, prozradila dokonce i recept na šťastné manželství, v němž je s hercem Viktorem Preissem (67) už dvaačtyřicet let.

„A dobrý!“ oznámila radostně. „Jak se to dělá? Musí vás to bavit. Jakmile vás to nebaví, tak se musí jít od toho,“ svěřila Preissová, která si okamžitě po skončení tiskové konference oblékla baloňák a rychle zmizela taxíkem zpět do své privátní ulity.