Byl to celý poslední rok, který naznačoval, že v životě slovenské pěvecké legendy dochází k velkým změnám. Marika se odvážila ze svého úkrytu a začala se čím dál častěji, i když stále velmi nesměle, objevovat na veřejnosti. V dubnu to byla oslava 60. narozenin jejího přítele a kamaráda, kterému přišla popřát a také se s ním ochotně fotila. Šlo o vůbec první fotky po mnoha letech.

Marika Gombitová se objevila po několika letech na veřejnosti.
Autor: Foto pro Blesk - Nový Čas
Před necelými dvěma měsíci ji vyfotili fotografové slovenského deníku Plus jeden deň, když ji její osobní asistentka vezla na lékařské prohlídky. Marika byla bez make-upu s rozpuštěnými vlasy, celá v černém a s dekou přehozenou přes nohy, ale vypadala svěže a odpočatě.

 

Marika Gombitová byla po dvanácti letech spatřena v ulicích. Musela navštívit lékaře.
Autor: reprofoto Plus Jeden Den

Koncem října se s Marikou Gombitovou tajně setkal Karel Gott (75), který se se zpěvačkou, s níž před téměř třiceti lety nazpíval úspěšný duet Neznámý pár, vyfotil a fotku poslali oba statisícům svých fanoušků. Gombitová sama přijela za Gottem, aby se s ním setkala v Seneci, kde Gott během svého slovenského turné pobýval.

Gott nazpíval v roce 1987 s Gombitovou duet Neznámý pár
Autor: Archiv Karla Gotta a Andrea Pakesová

Marika o pár dnů později na svých internetových stránkách zveřejnila nové promofotky, kterými jako by oznamovala návrat, který na sebe skutečně nenechal dlouho čekat.

Marika je zpět
Autor: Marika Gombitová Official

Velký den pro Mariku Gombitovou přišel v pátek dopoledne, když ji její řidič a osobní asistentka dovezli k bratislavským ateliérům televize JOJ, kde se natáčel pořad V sedmém nebi, který televize odvysílala v neděli. Mariku přivezli na natáčení už v deset hodin, aby se na svůj velký návrat připravila.

Marika přijíždí do ateliérů s úsměvem
Autor: Marika Gombitová Official

Marika, která se kryla černými brýlemi, ale ve tváři měla spokojený a sebevědomý úsměv, v černém autě zajela přímo do budovy ateliérů. Jen necelou hodinu po ní dorazil také moderátor pořadu Vilo Rozboril, který má Maričin comeback na svědomí.

Marika Gombitová s moderátorem Vilo Rozborilem
Autor: Marika Gombitová Official

Celé natáčení trvalo pouze čtyři hodiny. Marika se ukázala jako profesionálka, kterou byla před osudnou nehodou v roce 1980, která ji upoutala na invalidní vozík. Serveru Pluska.sk se po natáčení podařilo odchytit jednu z divaček, která při natáčení seděla coby komparz v hledišti. „Marika byla krásná a zazpívala Vyznání. Bylo to úžasné vidět ji na pódiu tak svěží a veselou, plnou energie a chuti opět stát před svými fanoušky,“ nechala se slyšet jedna z účastnic natáčení. Že měla naprostou pravdu, potvrdili všichni slovenští diváci, kteří v neděli Maričin návrat sledovali u obrazovek.

Gombitová se vrátila se vší grácií
Autor: Marika Gombitová Official

Fotogalerie
14 fotografií