Zazpívat si před vyprodaným sálem pražské Lucerny se nepoštěstí jen tak někomu, ale Marika Gombitová tuto možnost měla jen tři roky po těžké autonehodě, po které zůstala ochrnutá na spodní část těla. S Lucernou ale skončila ještě dřív, než se vůbec dostala na jeviště. Jelikož v budově v té době nebyl bezbariérový přístup, bylo velmi složité Mariku do Lucerny dostat.

Složitě jsme ji svezli výtahem z Vodičkové ulice. Tato pro mě nesmírně cenná paní se v tu chvíli musela cítit jako ve strašidelném zámku, protože jsme ji do sálu přivezli skutečným suterénem Lucerny,“ zavzpomínal Václav Junek ve své knize Lucerna, její čas a její lidé.

To nejhorší měla Marika ale ještě před sebou. Když se chtěla dostat na jeviště, musela projet cestičkou, která vede ze šatny rovnou na pódium. Před oponu však nějaký zlomyslník postavil dopravní značku Vjezd zakázán. To byla pro ochrnutou Gombitovou obrovská rána a zneuctění. Naprosto zdrcená a znechucená opustila Lucernu a už se tam nikdy nevrátila. Na Lucernu pak podala žalobu.

 

Fotogalerie
6 fotografií