13 měsíců byla slovenská podnikatelka Nora Mojsejová ve vazbě. Když proto v pondělí pro ni přišla policie s příkazem o zadržení kvůli obavě z útěku za hranice, při představě, že se do vazby vrátí, Mojsejová zkolabovala a musela být odvezena na košickou psychiatrickou kliniku.

Už ve čtvrtek však špitál opustila a policie ji eskortovala k soudu, který o vazbě rozhodoval. Mojsejová vystoupila z auta v dlouhém hnědém kabátu s dramatickou kožešinou a černým peřím na límci. O jejím osudu pak soud za zavřenými dveřmi rozhodoval téměř dvě hodiny.

Jak stání dopadlo, bylo na Mojsejové znát na první pohled. Úsměv od ucha k uchu ji prozradil. „Informace, že chci odletět do USA, se nezakládá na pravdě. Žádné letenky ve spise nejsou, pas jsem neměla, měla ho paní doktorka od chvíle, kdy jsem šla do vazby. Můžu vás ubezpečit, že se vdávat nejedu. Přítele mám na Slovensku, je to Slovák,“ odhalila rozhořčená milionářka. Na otázku, jak se zdravotně cítí, jen uvedla: „Ruce mám rozpíchané, samá infuze.“

„Soud nevyhověl návrhu státního zástupce. Vazbu obviněné nahradil dohledem probačního a mediačního úředníka a uložil jí omezení vycestovat do zahraničí. Současně jí uložil povinnost dostavit se každý 10. den v měsíci k okresnímu soudu,“ řekla slovenskému Novému času mluvčí soudu Marcela Gálová s tím, že rozhodnutí je pravomocné.

Fotogalerie
7 fotografií