Tomu se skoro nechce věřit. Ještě ji ani lékař neprohlásil za mrtvou a už si pro ni přijela pohřební služba! Sama od sebe! „Maminka zkolabovala, když jsme ji přivezli k nám domů z vyšetření z nemocnice,“ popisuje těžké chvíle Krejčíkova dcera, herečka Jiřina Krejčíková (63).

Její manžel, hudební skladatel Pavel Vaculík (65) hned přivolal záchranáře. „Ti se skoro hodinu snažili maminku přivést k životu, ale bohužel se to nepodařilo. Byla to pro nás rána,“ přiznává se slzami v očích Jiřina.

Vtom někdo bušil na dveře. „Přijela pohřební služba. Nikdo ji nevolal, chtěli jsme se s maminkou v klidu rozloučit. Tak jsem je vyrazila z bytu!“ říká dcera zesnulé.

Pro prachy vše

Necitlivý přístup pohřební služby, kterou zřejmě zaslepila vidina zisku, Jiřinu Vaculíkovou vytočil. „Nechápu, jak se něco takového může stát! Jak si to mohou dovolit k lidem, kteří prožívají po smrti drahého člověka trauma?!“ zlobí se herečka. Její maminka se prý dlouho zdravotně držela, ale když odešel její muž, začala chřadnout.

Stalo se vám něco podobného? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte 724 249 000

Před smrtí přišel o nohu

Legendární režisér, kterého diváci znají jako profesora Stárka z filmu Pelíšky a žrouta Karla ze Slavností sněženek, zemřel 8. srpna 2013. Před smrtí se ještě musel podrobit amputaci nohy.

 

Fotogalerie
7 fotografií