Makram Matragi dostudoval v Čechách v roce 1979 a tehdy Blance slíbil, že se pro ní vrátí. Když dostudoval i v Saudské Arábii, svým slibům dostál. Módní návrhářku si odvezl s sebou do Libanonu, kde Matragi zažila velmi drsné podmínky.

V roce 1982 byla v Libanonu prudká, nelidská a nesmyslná válka. Izraelci bombardovali západní Bejrút. Když padaly rakety pár metrů od našeho bytu a před očima mé ženy zabily dva civilisty, okamžitě jsem se rozhodl sbalit doklady a peníze a utéct do východního Bejrútu,“ popsal idnes.cz děsivé začátky nového života Blanky Matragi její manžel Makram.

Přesto všechno se Blanka rozhodla zůstat v Libanonu se svým manželem. Stejně jako se Makram obával o ni, bála se o manželův život i Blanka. „Největší strach jsem měla, když jsme se dostali do politického vězení v Saudské Arábii a pár dní jsme o sobě vůbec nevěděli,“ přiznala návrhářka. Drsné podmínky jejich manželství ještě více utužilo a trvá už 34 let. Střídavě žijí v Libanonu a v Čechách, kde si Matragi nyní buduje vilu svých snů.

Fotogalerie
7 fotografií