Zatímco Josef Rychtář se zvukařem Standou a synem Janem slavil, popíjel do noci a hlasitě vyřvával a pouštěl písničky Ivety Bartošové, jeho exmanželka Darina Nová trnula ve vedlejší místnosti hrůzou. Má strach o svůj život, jelikož už se nechala mnohokrát slyšet, že když se Rychtář opil, brutálně ji zbil.

Hrozí Darině nebezpečí?

Bojí se, že teror, který s Rychtářem zažívala v době jejich manželství, nastane znovu. Podle odborníků to na ní může mít špatné psychické následky. „Naprosto šílená je už jen ta situace, že se tyran vrací ke své oběti. Ta žena potřebuje čas na to, aby se dala znovu dohromady, jelikož taková traumatizace může mít dlouhodobé trvání. A v případě, že se bude opět setkávat se svým tyranem, může nastat retraumatizace. To znamená, že se jí vrátí stejné pocity, které zažívala kdysi, což může vyvolat i zdravotní potíže, stres, nespavost a jiné,“ řekla Blesk.cz psycholožka Martina Viewegová.  

Nestačí, že je Rychtář zpět v domě, vdovec Darinu navíc „nutí“ poslouchat písně ženy, která jí manžela odvedla. „Nedivila bych se, kdyby ji chtěl z domu vyštvat. Ale myslím si, že kvůli své ochraně by z domu měla odejít sama, měla by si najít svůj bezpečný prostor,“ dodala Viewegová s tím, že v případě ohrožení by měla Darina požádat policii o Rychtářovo vykázání z domu.

Macura se postavil za Rychtáře

Toho, že Darině hrozí nebezpečí, se obává i ochránce žen a obdivovatel Ivety Bartošové Zdeněk Macura. Kupodivu se však postavil na stranu Rychtáře s tím, že by svou exmanželku neuhodil. „Ano, je v nebezpečí, ale nemyslím si, že jí hrozí fyzické násilí. Rozhodně ji však bude psychicky terorizovat, zase od něj bude slýchat urážky a nadávky, které člověka dokážou poslat na úplné dno,“ svěřil se Blesk.cz Macura. Podle něj se nyní Rychtář bude násilnostem vyhýbat, jelikož by mu v takovém případě hrozilo už vězení.  

Fotogalerie
9 fotografií