Karolína Topolová byla zvyklá žít v centru Prahy, ale před příchodem dcery se s manželem rozhodli přesídlit do domu nedaleko metropole. Moderní dřevostavba ve finském stylu umístěný na palubě byl pro mě příjemným překvapením, protože to, co stojí okolo, by klidně dalo na encyklopedii nevkusu.

Při vjezdu do vesnice, kde Karolína Topolová bydlí, oněmíte úžasem, čeho všeho jsou lidé schopni. První dům zdobí řecké sloupy, pak následuje hejno satelitních domků, okály olepené pergolami v rádoby chorvatském stylu a pomyslné žezlo přebírá dům s desetimetrovou čtyřhrannou věží v pomněnkově modré barvě! 

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak bydlí šéfka největšího autobazaru u nás Jan Jedlička, Markéta Reinischová

V transu se přes silnici, která připomíná tankodrom, dokodrcáme na konec vísky, kde se nachází obydlí šéfky Áček. Při pohledu na dřevěné obydlí umístěné na palubě s výhledem do zeleně máme pocit, že jsme se teleportovali do země Oz.

Srdce celého domu tvoří rozlehlé přízemí domu, kde je kuchyň, jídelna a obývací prostor. Mě okamžitě zaujal stůl z teakového dřeva namořený namodro. "Moje maminka si myslela, že to je to stůl řemeslníků a pořád se ptala, kdy už si ho odvezou," říká se smíchem Karolína, která před sedmi měsíci přivedla na svět holčičku, takže je jedna část místnosti je vybavena přebalovacím pultem a dalšími potřebami pro miminko.

Terasa a dvě garáže

Zatímco zvenku je domek přírodní uvnitř jsou prkna natřena na bílo a nikde není jediný obraz nebo dekorace. "To byl s manželem náš záměr. Chceme, aby vše zůstalo přírodní." Uprostřed místnosti jsou schody do patra, kde se nachází posilovna a pokoj pro hosty. Ten teď obývá Karolíny maminka, která jí v době pracovního nasazení pomáhá s malou holčičkou.

Nejoblíbenějším místem Topolové je terasa se zapuštěným bazénem, která lemuje dům. "Tady nejraději sedím a jen tak koukám do zeleně. Jelikož jsme tady teprve měsíc, tak tady ještě nemáme gril, ale to vše přijde. Když jsme dům vymýšleli, tak jsme si s manželem dali vzájemnou podmínku, já chtěla pohodlné sezení na terase, on dvě garáže," usmívá se Karolína.

Respektujeme soukromí, a tak bylo samozřejmostí vynechat společnou ložnici a koupelnu.