ONLINE CHAT
Dobrý den, nediskriminují vás mezi auty muži? (Adam Petržík)
Foto
Ne, s takovým přístupem a chováním jsem se nesetkala. Na závěr bych všem chtěla poděkovat za dotazy a popřát Vám hezký zbytek dne a pohodový víkend. Karolína Topolová
Dobrý den, prý máte nového ombudsmana. Jste asi jediný autobazar který jde takto zákazníkům vstříc? Děkuji. Lukáš(Lukáš)
Foto
Ano, jsme jediným autobazarem u nás, který zákaznického ombudsmana má. V současnosti je jím Roman Prorok, bývalý mluvčí vlády a televizní novinář.
Dobrý den paní Topolová, jako žena Vám moc fandím =))(Jiřina)
Foto
Dobrý den, velice děkuji za podporu. Není jednoduché se prosadit v ryze mužském typu businessu.
Jak bych měl správně vybírat auto, aby nemělo stočené kilometry? (jimmy18)
Foto
Je potřeba se zajímat o původ vozu. Největší pravděpodobnost zmanipulovaného tachometru je u aut z dovozu, s neznámou zahraniční servisní historií. Bezpečnější je proto kupovat vozy prvně registrované v ČR, u kterých lze zkontrolovat historii nájezdu kilometrů. A hlavně je důležité požadovat po prodejci garanci vrácení peněz pro případ, že by se u auta manipulace s kilometry později prokázala. Seriózní autobazar by neměl mít problém takové ustanovení do smlouvy dát.
Slyšel jsem, že se chcete věnovat i elektromobilům. Co je v tom nového?(Pavel)
Foto
Naše společnost se chce na nástup elektromobilů včas připravit. Z tohoto důvodu spolupracujeme se společností ČEZ na výstavbě dobíjecích stanic na našich pobočkách. Zatím je jich v jednání deset, jedna již byla postavena v Praze a v pokročilé fázi jsou přípravy dobíjecích stanic v Brně a v Českých Budějovicích. Dalším krokem bylo zakoupení vozu Tesla Model S, který je jakousi vlajkovou lodí značky Mototechna Premium v oblasti elektromobility. Vůz Tesla podrobíme podrobnému testování, abychom nasbírali zkušeností pro budoucí výkup dalších elektromobilů.
Prodáváte i nějaké zvláštní výbavy do aut pro ženy a děti? Děkuji a přeji hodně štěstí(Světlana)
Foto
Děkuji za přání. Ve spolupráci s naší partnerskou firmou nabízíme například produkty značky TrueTrac, které slouží k bezpečnějšímu cestování zejména s dětmi. Já sama považuji za velkého pomocníka tzv. balíček bezpečí TrueTrac, což je na míru navržené řešení pro zvýšení bezpečnosti cestování. Kromě GPS navigace nabízí i sledování interiéru a exteriéru vozidla kamerou, zjednodušuje parkování a přehrává hudbu či videa. Připojím se jediným pohybem a sleduji dění uvnitř nebo vně vozidla, kdykoliv potřebuji. Můžu tak sledovat jestli je v pořádku moje dítě na zadním sedadle, nebo překážky za vozem při parkování.
Slyšel jsem, že není bezpečné kupovat ojetá auta přímo dovážená ze zahraničí. Co si o tom myslíte?(Karel)
Foto
Souhlasím s tímto názorem. Při koupi takového vozu nelze hledět jen na cenu. Podle našich zkušeností, které sbíráme, když se nám podobné vozy snaží různí rádobypodnikatelé nabízet, je kvalita těchto aut velmi špatná a často mají řadu právních problémů. Většina z nich má stočené kilometry, setkáváme se s upravenými roky výroby či s auty po závažných haváriích, která by už dávno neměla jezdit po silnici. I proto na výkupu odmítáme až 65% nabízených vozů. Poslední módou je stočit tachometr těsně po dovozu auta do ČR a pak si nechat na STK „potvrdit“ již zmanipulovaný stav tachometru. Tím se pak prodejci ohánějí jako oficiálně potvrzeným. STK totiž vůbec nezkoumá, kolik vůz najel v jiné zemi, ale jen zapíše stav z tachometru.
Budete zase v rádiu? Nebo v televizi?:)(radek)
Foto
Ano, budu. Od poloviny příštího týdne poběží televizní a rádiové spoty AAA AUTO, kde mě můžete opět vidět a slyšet:)
Dobrý den, zajímalo by mě, které značky aut Češi nejvíce nakupují a které Slováci? Děkuji(MIroslav P.)
Foto
Nejprodávanější značkou je v obou zemích tradičně Škoda, proto téměř třetinu vozů (30 %) v nabídce AAA AUTO tvoří vozy této značky. Top 5 nejprodávanějších značek doplňují ještě automobily VW, Ford, Renault a Peugeot.
Dobrý den, co když je po koupi auta s ním nějaký problém?(libor)
Foto
Od roku 2012 u nás máme nové kontaktní centrum pro zákazníky, které zaměstnává přes 200 operátorů. Ti se věnují výkupu a prodeji vozů, poskytování finančních služeb a také zákaznické podpoře. Daří se nám 80% reklamací vyřídit ke spokojenosti zákazníků. A pokud ne, tak u nás již dva roky působí také zákaznický ombudsman, který se specializuje na zprostředkovávání dohody tam, kde jsou případy složitější. Kontakt na něj je k dispozici na webu áček, v současné době je v této funkci bývalý mluvčí vlády a televizní novinář Roman Prorok. Nicméně je potřeba si uvědomit, že obchodujeme s ojetými auty, jejichž stav odpovídá jejich ceně. Chci tím říci, že u opotřebované věci je nutno počítat s možnými vadami. Ale právě proto jsou řádově levnější, než vozy nové.
Jak to děláte, že i po porodu tak výborně vypadáte. Sluší vám to(Denisa)
Foto
Děkuji za kompliment:)
Dobrý den, kolik letos plánujete prodat aut? Minule Vám odhad vyšel. Myslíte si, že bude přibývat i koupí mírně ojetých aut firmami? (Petr Kudláček)
Foto
Odhadujeme, že původně stanovenou laťku 62 000 prodaných vozů s největší pravděpodobností mírně překročíme. Domnívám se, že bude i nadále pokračovat růst prodejů firmám.
Aká je garancia kvality u Vás kúpeného auta?(Jozef)
Foto
Všechny vozy na výkupu AAA AUTO podrobně prověřují naši zkušení výkupní technici. Proto také odmítáme až 65% aut, která jsou nám nabízena. U vozů zkoumáme jejich VIN kód, skutečný rok výroby, zda nebyly odcizeny, nejsou v exekuci nebo v leasingu a samozřejmě řadu technických parametrů. K vozům dáváme dvouleté pojištění mechanických a technických závad.
Dobrý den, kde chystáte nové pobočky? Děkuji Jirka(jirka)
Foto
Jak jsem již zmínila, chystáme se letos otevřít v České republice dvě nové pobočky, pravděpodobně v Mladé Boleslavi a ve Znojmě.
Dobrý den, jak poznám, že to auto, které si kupuji u vás je opravdu v pořádku? Rozhoduje stáří nebo najeté kilometry?(Ha na)
Foto
Nejdůležitější je skutečný technický stav vozu. Můžete si k nám vzít na prohlídku svého automechanika nebo s vozem ještě před koupí zajet do nezávislého servisu, který auto prohlédne. V dnešní době mohou být i vozy s vysokým počtem najetých kilometrů ve velmi dobrém stavu, pokud majitel nezanedbával servis a vůz má doloženou servisní historii.
Chtěl bych koupit ojeté auto pro moji ženu a děti tak do sto tisíc. Jaké bych měl vybírat prosím? Děkuji David(david m.)
Foto
Doporučila bych Ford Focus první generace, Octavii první generace, Fabii první generace - většinou s nimi nebývají problémy a mají nízké náklady na servis a údržbu a je jich velký výběr.
Dobrý den, rád bych pro vás pracoval. Teď budu maturovat. Mám šanci? Děkuju za odpověď. (evžen)
Foto
Ano, pokud chcete poctivě pracovat a chcete se něco naučit, rádi vám dáme pracovní nabídku. Můžete se spojit s naším náborovým oddělením na webu www.aaaauto.cz. Letos plánujeme přijmout více než sto lidí, a to nejen v nově otevíraných pobočkách. Sháníme zejména výkupní techniky, automechaniky a lidi do prodeje. Podrobnosti vám rádi řeknou v našem náborovém oddělení, kontakt najdete na webu Áček.
Včera jsem četl, že prodáváte víc a víc aut? Čím to je? A jaká nejvíc? Děkuji. (Rosťa)
Foto
Ano, je to pravda. Během prvního čtvrtletí letošního roku naše skupina prodala téměř 15 000 ojetých aut, to je oproti loňskému roku o 17,4 % více. Nejrychleji rosteme na ruském trhu, v Česku byly prodeje téměř o pětinu vyšší. Pokračuje tak trend nejlepších výsledků od světové ekonomické krize. Náš úspěch je založen na dlouhodobé strategii nákupu a prodeje pouze těch nejlepších automobilů, s 1 až 2 vlastníky, do stáří 5 let, s jasnou historií najetých kilometrů, servisní knížkou a bez havárie. Nejvíce prodávanými jsou vozy značky Škoda.
Zaznamenal jsem, že se autobazary vyhýbají certifikacím, které mají pomoct odstranit podvodníky. Vy se taky vyhýbáte nebo jak to řešíte?(Tomáš P. )
Foto
Nevyhýbáme se, právě naopak. Jako první a prozatím jediný autobazar v České republice obdržela naše společnost AAA AUTO certifikace ISO 9001 a ISO 14001. Pro zákazníka jsou obě certifikace jistotou, že se společnost striktně drží jasně definovaných pracovních postupů. Každý automobil prochází předem stanovenou procedurou. Eliminujeme tím možnost procesních chyb, takže každé jednotlivé vozidlo je 100% prověřené po legislativní a technické stránce. Při manipulaci s vozy se řídíme pravidly, která jsou jasně napsána. Nedochází tak k poškození automobilů vlivem neodborné obsluhy a servisu.
Viděla jsem vaše fotky s miminkem a že chodíte do práce i s ním. Jak to jde? Hodně štěstí:), moc vám to sluší!(lenka)
Foto
Děkuji za kompliment. Ano, prožíváme s manželem to nejkrásnější životní období, narodila se nám před třemi měsíci dcera Lilianka. Naštěstí je zdravá a já se navracím do pracovního tempa. Díky mé mamince, která mi s péčí pomáhá, si zvykáme na denní dojíždění do kanceláře a hned vedle připraveného pokojíčku. Jsme si tak stále nablízku. Kolegové si také zvykají a zatím nám vše vychází i díky velké podpoře mého manžela.
Jak jste se dostala na takové místo? A proč auta? Díky Honza(Honza)
Foto
Na pozici generální ředitelky jsem se propracovala během čtrnácti let. Kariérní začátky byly náročné, několik let jsem pracovala téměř bez volna a chodila do práce z vlastní iniciativy i o víkendech a dovolené. Jsem ráda, že jsem si své ambice naplnila a má práce mě opravdu baví. A proč auta – bylo to u nás doma velmi živé téma už od dětství. Jsem totiž ze čtyř sourozenců, z čehož dva byli bratři. Po nich jsem dědila nejen oblečení, ale i hračky a tou nejoblíbenější se stala elektrická autodráha:).
Jakým jezdíte vozem? Je nový či ojetý :-)? Hezký den Andrea(Andrea)
Foto
Jezdím ojetým vozem, v současné době je to přes dva roky starý Mercedes GL. Předtím jsem měla rovněž Mercedes, více než sedmiletý.
Přeji Vám dobrý den. Prosím je možné na Vás dostat osobní kontakt? Předem moc děkuji!(Honza)
Foto
Samozřejmě že ano. Kontakt na mě najdete na našich webových stránkách. Pošlete mi e-mail a já vám odpovím.
Dobrý den, co by podle Vás pomohlo, aby se neprodávali auta se stočenými kilometry? A co děláte proto tomu v Áčkách?(Majka P.)
Foto
AAA AUTO na problém stočených automobilů dlouhodobě upozorňuje jak veřejnost, tak příslušné instituce. Myslíme si, že by výrazně pomohlo, pokud by zákon jasně definoval, že přetočení tachometru je trestný čin, nebo alespoň přestupek s vysokou pokutou. Obecný paragraf o podvodu je bohužel absolutně nedostačující. Ročně věnujeme miliony korun na prověřování historie najetých kilometrů u aut, která vykupujeme. Vykoupíme totiž v rámci skupiny téměř 5000 vozů měsíčně. Stáčení tachometrů je nešvar, který deformuje celý trh, poškozuje seriózní prodejce a přináší obrovské zisky mafiím, které tyto podvody organizují zejména při dovozu ojetin ze zahraničí. Kvůli různým problémům právního či technického charakteru odmítáme vykoupit zhruba 65 % vozů z těch, které jsou nám nabízeny. Vozy s přetočeným tachometrem z nich tvoří značnou část. Navíc u každého vozu garantujeme vrácení peněz v případě, že by se u něj objevil právní problém, o kterém jsme v době prodeje nevěděli. A to platí i pro stočený tachometr.
Budete letos otevírat nové pobočky? A nabírat nové lidi v regionech? Díky moc(Libor)
Foto
Chystáme se letos otevřít v České republice dvě nové pobočky, pravděpodobně v Mladé Boleslavi a ve Znojmě. Tím se počet autocenter ve skupině AAA AUTO zvýší na 35. Největší nábor na nová pracovní místa uskutečníme v Praze, šanci na uplatnění však dostane zhruba dvacet zájemců z dalších krajů. Do konce letošního roku bude vypsáno výběrové řízení na dalších přibližně 150 pracovních pozic.
Četl jsem, že rostou prodeje luxusních aut. Krize nekrize :-) Je to tak i u vás? A máte jich dost?(MIchal T.)
Foto
Ano, máte pravdu, platí to i u nás. Právě neustále rostoucí prodeje luxusních vozů, které se meziročně zvýšily o více než polovinu, byly hlavním impulsem k vytvoření naší nové značky Mototechna Premium. Tyto vozy se staly žádanými u majitelů firem, podnikatelů, ale i u náročnější soukromé klientely. Jak je známo, zejména tato auta ztrácejí svojí hodnotu nejrychleji – během prvního roku nebo dvou to může být až 40 % nebo více. V současné ekonomické situaci jsou to peníze, které lidé i firmy rádi ušetří.
Byl jsem v áčkách minulý měsíc, služby byly v pořádku, ale musel jsem čekat dost dlouho, až na mě přišla řada. Uvažujete o více personálu?(Mirek)
Foto
Jsem ráda, že jste byl spokojen s našimi službami. Ano, vzhledem k našemu úspěšnému růstu nabíráme další zaměstnance, v současnosti nabízíme téměř stovku nových pracovních míst.
Nejsou Áčka podle Vás v Česku až moc dominantním hráčem? Že tu není skoro žádná pořádná konkurence?(Petr C.)
Foto
Jménem Áček děkuji za pochvalu. Za první tři měsíce jsme v celé skupině prodali téměř patnáct tisíc aut, což je téměř o pětinu více než loni. Naše postavení odpovídá zvolené firemní strategii a obrovskému nasazení všech našich zaměstnanců. Jim patří dík a jsem hrdá, že mohu tuto společnost vést. Na druhou stranu, my máme sice 20 poboček po celé republice, ale stále se ještě většina ojetých aut prodává soukromě mezi lidmi a u drobných obchodníků v „polních“ bazarech. To je ovšem podle našich zkušeností velmi rizikové a v této „šedé“ zóně se obchoduje s nejproblematičtějšími vozy, zejména z pochybných dovozů, po haváriích a se stočenými kilometry.