Zpěvák je sice už schopný pohybovat se, dokonce i do sanitky, která ho časně ráno převezla do Prahy, došel sám, jen ho z jedné strany podpírala zdravotní sestra. S komunikací to ale není zcela tak pozitivní jako s pohybovým ústrojím. „Michal má amnézii. Nevím, jestli víte, co je to amnézie, ale Michal neví, co mluví,“ svěřila se Blesk.cz jeho manažerka Martina Tůmová. Nechtěně tak potvrdila, že zpěvák trpí ztrátou paměti.

Podle odborníků je tento stav u takových pacientů zcela běžný. "Pacienti s poraněným mozkem mohou trpět po probuzení z umělého spánku tzv. posttraumatickou amnézií. Nemocní mají poruchy paměti, jsou více zmateni či dezorientováni. Tento stav obvykle odezní, ale nedá se přesně určit kdy," řekl Blesk.cz renomovaný neurochirurg. Zároveň podotkl, že pacientům pomáhá specializovaná rehabilitace, jelikož první půlrok po poškození mozku je velmi důležitý z hlediska rekonvalescence.

Když dnes ráno Hrůza vycházel z nemocnice, na dotazy novinářů odpovídal velmi zmateně. Jako by vůbec netušil, na co se ho ptají. Mluvil z cesty a celkově působil velmi roztěkaně. Z ostravské nemocnice ho zdravotníci převezli do pražského Motola. „Pacient se u nás podrobí odbornému vyšetření a následně ho rodina odveze do jiného rehabilitačního zařízení,“ potvrdila Blesk.cz mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková.

S největší pravděpodobností už tam pojede i se svou manželkou Lindou Hrůzovou, která byla s Michalem po celou dobu v Ostravě, kde ho denně navštěvovala v nemocnici. Hrůza má před sebou ještě velmi dlouho rekonvalescenční dobu, než se zcela zotaví.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Co skrývá zabiják z BMW? A Hrůza už brnká na kytaru! redakce Blesk.cz

Fotogalerie
2 fotografie