Olga se synem Waldemarem (36) přiletěla z Floridy do Prahy raději už týden před výročím Waldovy smrti. Poslední místo zpěvákova odpočinku chtěla dát včas do pořádku a se synem se svému milovanému poklonit o samotě a v úplné tichosti. „Je to strašné, když si uvědomím, že před pěti lety přesně touhle dobou už Walda ležel v umělém spánku a už na mě nikdy nepromluvil,“ řekla Blesku Olga.

Měl odpočívat

Legendární zpěvák byl celý život silný astmatik. Poslední roky života s sebou dokonce musel nosit kyslík. Před pěti lety dostal těžký zápal plic a začalo mu kolabovat srdce. Převoz do floridské nemocnice na ARO byl nevyhnutelný. „S Waldou to bylo hodně zlé, a tak se lékaři rozhodli, že ho uvedou do umělého spánku, aby si organismus odpočinul,“ prozradila vůbec poprvé fakta o zpěvákově smrti Olga.

Už neměl sílu

Všichni věřili, včetně lékařů, že Waldemar se během několika dnů zotaví. „Už na to ale neměl sílu, neprobudil se nám,“ podotkla s pláčem Olga, která byla se synem Waldíkem u zpěváka dnem i nocí.

Poslední přání splněno!

„Dopiš tu knihu, kterou jsme spolu rozepsali!“ To bylo poslední přání Waldemara Matušky. Knihu Olga se synovou pomocí dopsala, vydala ji pod názvem Waldemar a Olga – Zákulisí našeho života a teď za ni dostala ocenění za nejprodávanější biografii roku 2013. „Walda by měl strašnou radost. Prodalo se jí 28 tisíc kousků a prodává se dál,“ sdělovala potěšeně. „Trvalo dva roky, než jsem ji po Waldově smrti dokázala začít psát, a strávila jsem nad ní také roky dva. Stejně jako Waldík, který sám dělal celou grafiku,“ prozradila Matušková v den odletu zpátky domů na Floridu.