Alexandra Hadašová pracuje v družině na Základní škole v Sudoměřicích jako vychovatelka a k tomu také učí, například pracovní výuku. Jejím velkým koníčkem je bytový design, takže vymýšlí a neustále vylepšuje vybavení rodinného domu. Má ráda moderní prvky, ale nesmí být neosobní a studené, jen samé sklo a chrom.

Strážničtí si potrpí na tradice, takže má maminka Lucky samozřejmě ve skříni parádní kroj, který ale už nenosí. To obě dcery a teď už i vnučka Deniska mají krásné kroje a při slavnostech v nich vyrážejí do města!

První slůvko: Máma

Když byla Lucie miminko, byla hodná a skoro vůbec neplakala. Lucka byla zlatíčko,“ říká máma. Přesně si pamatuje, kdy její dcera řekla první slůvko. Bylo to 24. února 1987, když jí bylo sedm měsíců. A svou maminku tehdy poprvé pozdravila nejmilejším slůvkem: „máma“. Pak rostla, občas byla trochu mlsná, ale od tří let už jí chutnalo náramně. Nejvíce milovala omáčky a nesnášela kynuté knedlíky. „Přesto byla vždycky tenká jako párátko,“ říká její maminka. Jako malá si ráda hrávala s loutkovým divadlem, později to byly panenky Barbie.

Dostala nasekáno

Ve škole patřila Lucie podle své maminky k hodným žákům a celou základku prošla s vyznamenáním, nejraději měla přírodopis, naopak nesnášela pracovní vyučování. Paní Hadašová o sobě říká, že byla přísná máma, takže nasekáno dostávala Lucie docela často. „Hlavně za to, že chodila domů špinavá jak prasátko. Ale už jsem se uklidnila. Teď mne hned tak něco nerozhodí,“ říká s úsměvem.

Hra na modelky

Maminka pro Lucii i její sestru od malička sama šila a pletla. „Dělaly jsme pak takové naše módní přehlídky a hrály jsme si na modelky. Tohle ji možná později inspirovalo,“ usmívá se Alexandra. A když z Lucie vyrostla krásná mladá dáma a všichni to mamince říkali, začala Lucku přemlouvat, ať se přihlásí do České Miss. Lucka nakonec souhlasila a dobře udělala. V roce 2007 získala korunku královny krásy. A co mají obě společné? „Těžko věříme lidem, kteří nás už jednou zklamali,“ říká Alexandra Hadašová.