Ač měla Adéla Gondíková k Otakaru Brouskovi velmi blízko, na poslední poctě tomuto velkému herci ve vinohradském divadle se neukázala. Nejspíš se nechtěla tváří v tvář setkat se svou sokyní Annou Remkovou, která jí před šesti lety odloudila manžela Ondřeje Brouska (32). Podle našich informací však Adéla poslala pozůstalým své kondolence.

Ve strašnickém krematoriu, kde pohřeb Brouska pokračoval, však čekalo všechny přítomné velké překvapení. Květinu k rakvi Otakara Brouska totiž přišel dát její bratr Dalibor Gondík s manželkou Markétou. Jako by ho Gondíková vyslala místo sebe.

I sám Dalibor má však k rodině Brousků velmi blízko. Je jeden z nejbližších přátel Brouskova syna Otakara mladšího zvaného Ťulda. Společně prožívali nejen radostné chvíle, ale i rozpad manželství jejich příbuzných, když se Otakarův syn Ondřej rozváděl s Daliborovou sestrou Adélou. Nakonec si však řekli, že rodinné neštěstí jejich přátelství neovlivní. Je tedy jasné, že na pohřbu otce svého nejlepšího kamaráda nemohl chybět.

Do strašnického krematoria nakonec dorazili i ti herci, kteří se nemohli do divadla dostavit. Kromě Gondíka přišel také Karel Štědrý, Kamila Moučková nebo syn Františka Janečka Filip. Ti, co nepřišli vůbec, poslali svému kolegovi alespoň věnec. Květiny dorazily od Ivy Janžurové s rodinou, ředitele ČT Petra Dvořáka, od Národního divadla, ale také od Herecké asociace či Ministerstva kultury. Bývalá první dáma republiky Dagmar Havlová přinesla věnec s nápisem – Váženému Otakarovi, Dáša.