Filip byl nadějný a talentovaný kluk. Zpíval v chlapeckém sboru Boni Pueri. Rodina ho ve všem podporovala. Jenže… „Byl gay, a přestože věděl, že ho celá jeho rodina miluje, trpěl nepřijetím a výsměchem společnosti,“ prohlásila Ester

Zapojí se do osvěty

Pohřeb měl v kostelíku v obci Dolní Přím na královéhradecku. Ester se ho s rodinou zúčastnila a na všech bylo vidět, jak jimi smrt milovaného Filipa otřásla. „Uděláme vše pro to, abychom Filípkův odkaz šířili dál. V první řadě mu chceme udělat pomník, který bude jeho odkaz připomínat a který se stane mementem. Zároveň se celá rodina chystá zapojit do osvěty,“ plakala při smuteční řeči Janečková. „Byl to nejzajímavější muž, kterého jsem potkala,“ dodala Filipova sestra.

Zabil se doma

Filip spáchal sebevraždu minulou neděli na zahradě domu, kde s rodiči bydlel. Když odešli do kostela, oběsil se na stromě. V dopise na rozloučenou podle informací Nedělního Blesku také napsal, že jeho krok udělal pro všechny gaye z celého světa, ke kterým nepřistupují s tolerancí a respektem.

Ester a její traumata

Populární moderátorka Ester Janečková si prožila trauma už před rokem. Radost z očekávání čtvrtého potomka vystřídalo bolestné zklamání. Ester o miminko, na něž se těšila celá rodina, v pátém měsíci přišla.

Video
Video se připravuje ...

Synovec Ester Janečkové: Na rakvi měl duhovou vlajku David Turek, Petr Soukup