Podle informací Blesk.cz se oba na místě ihned odvolali. "Pana Macury jsem se nedotkl, maximálně jsem ho strčil," tvrdil po rozsudku Josef Rychtář.

Macura si pochopitelně verdikt pochvaloval. "Pan Rychtář je jednoznačně nemocný člověk, je to patologický lhář. Nejlepší by bylo, kdyby se vrátil ke své bývalé manželce a Iveta aby se vrátila ke mně," má jasno Macura.

Manžel Bartošové i přes prohru působil poměrně vyrovnaně a nezvykle klidně. Před soudní budovou dokonce zastavil u Macury. A požadoval, aby nechal veškerých útoků na Ivetu Bartošovou a jeho samotného. Za to mu nabídl, že mu dovolí, aby mohl na Ivetiny koncerty chodit jako každý jiný fanoušek. Na znamení smíru mu pak podal ruku.

Macura zásadně odmítl. Podle něj se jednalo jen o další gesto agresora. Dokonce zpochybnil, že Iveta Bartošová je skutečně manželkou Josefa Rychtáře. Na závěr Blesk.cz slíbil, že podstoupí psychiatrické vyšetření a Blesk.cz může být u toho. Tak jsme zvědaví, zda nás Zdeněk Macura nezklame.

Možná kdyby Rychtář Macurovi nabídl, že mu v rámci trestu veřejně prospěšných prací i se synem pomůžou při stavbě jeho azylových budek z palet pro týrané ženy, Macura by smír přijal jedna dvě.

Rvali se před blázincem

Pražský soudce dnes rozsoudil jednu z prvních rvaček Josefa Rychtáře a Zdeňka Macury, která  se odehrála před budovou psychiatrické léčebny v Bohnicích, kde v tu dobu ležela Rychtářova manželka Iveta Bartošová.

K incidentu došlo v červenci. Rychtář jel Bartošovou navštívit i se svým synem Janem, ovšem během jízdy autem zbystřil, že se v okolí léčebny pohybuje i jeho sok Zdeněk Macura. Podle svědků Rychtář strhl volant, vyskočil z auta a Macuru chytil pod krkem. Na Macuru se vrhl nejen Josef Rychtář ale i jeho syn Jan. "Seběhli se ke mně a Rychtář mě udeřil asi šesti tupými ranami do hlavy," řekl tehdy Blesk.cz Macura.

Mladší Rychtář měl Macuru udeřit do ramene a zad. Celou rvačku viděli náhodní dva svědci, kteří dnes vše vypověděli soudci. Oba svědčili ve prospěch Macury.

Video
Video se připravuje ...

Rychtář se pokusil o smír s Macurou David Turek, Petr Soukup