Lékaři z rehabilitační kliniky na pražských Malvazinkách by slavnou českou herečku na štědrovečerní večeři k její dceři. „Maminka ale nechce,“ sdělila Blesku Tereza s tím, že její matka po smrti svého posledního manžela Jiřího Zahajského (†68) chce vánoční svátky vysloveně trávit sama.

Bramborový salát a řízky jí proto nepoveze domů, ale do nemocnice. „Asi nebudu sama. Každý rok má maminka díky kamarádům několik druhů salátů a hromady řízků,“ říká Brodská.

Ryby nejí

To potvrzuje i hereččin kamarád, herec a bývalý televizní hlasatel Jiří Ptáčník (65). „Vždycky navařím a za Janou přijdu  den před Štědrým dnem. Teď bude změna, přijdu na Štědrý den,“ prozradil Blesku Ptáčník, který Brejchovou na Malvazinkách navštěvuje velice často. A co ji uvaří letos? „Zeptám se, na co bude mít chuť. Kapra jí určitě dělat nebudu, protože Jana ryby nemá ráda,“ prozradil herec, který hrál s Brejchovou 16 let divadlo. Naposledy spolu stáli na prknech, když bylo Brejchové 70 let.

Naposledy se viděli včera na Malvazinkách. „Hodně jsme se nasmáli. Když jsem odcházel, poprosila mě zase o nastrouhaný jablko s banánem zakapané citrónem. Prý jí to chutná a pomáhá při zažívání, se kterým má teď občas problémy,“ prozradil Ptáčník.