Velký sál Lucerny v Praze byl svědkem velkého návratu - skupina Olympic se opět představila před davem svých fanoušků, kteří členy přivítali bouřlivým potleskem. S Olympicem si opět zahrál i nový bubeník Martin Vajgl, který nahradil zesnulého Milana Peroutku. "Smutek ustoupil, s Martinem přišla do Olympiku určitá naděje," řekl Deníku frontman skupiny Petr Janda, který se v zákulisí vánočního koncertu chlubil svou dcerou Eliškou.

S novou deskou nová krev v žilách zkušených harcovníků

S baskytaristou Milanem Broumem, klávesákem Jiřím Valentou a již zmiňovaným Vajglem pak předvedli v Lucerně opět divokou show. "Jsme - až na nováčka v týmu - sice dědkové ale pořád je to prima," nechal se přitom nedávno slyšet Janda v Deníku. A bubeník Vajgl ho doplnil: "Celou dobu jsem si hlavně kladl za úkol, aby s mým přičiněním zůstal Olympic takový, jak ho posluchači znají. Během natáčení desky jsem začal být klidnější, zdálo se mi, což mi pak i spoluhráči potvrdili, že se to daří."

Video
Video se připravuje ...

Video z příchodu kapely Olympic na pódium Velkého sálu Lucerny Foto Blesk - Ladislav Křivan

Vajgl tak vzpomenul i vznik nové desky Souhvězdí šílenců. Podle Jandy otevírá novou éru Olympicu. Padesátkou, kterou společně letos členové oslavili, prý kapela rozhodně nekončí. Že mají stále sil více než dost, předvedli i v Lucerně.  Od začátku koncertování Olympicu přitom uplynula pěkná řádka let. Ten vůbec první koncert se uskutečnil při premiéře pořadu Ondráš a big beat v divadle Semafor 11. listopadu 1963.

Janda se do Lucerny před Vánocemi vrátí: Jako host Petry Janů

Lídr kapely Petr Janda se pak před Vánoci objeví na velkém pódiu ještě jednou - jako host koncetu Petry Janů, který se uskuteční v Lucerně 17. prosince.  "Já jsem vánoční Lucernu ještě nikdy neměla, a to už na jevišti stojím čtyřicet let. Mám z toho docela trému, ale těším se. Vánoce moc ráda nemám, ale na koncertech mě nevadí a naopak si dělám Vánoce se svým publikem," řekla ČTK Janů.