Letošní první casting soutěže krásy Česká Miss 2013 proběhl v Praze v Obchodní centru na Chodově. Porota ve složení: předsedkyně Michaela Maláčová, poslední vítězka miss Gabriela Dvořáková, moderátor Libor Bouček nebo zpěvák Ondřej Ruml rozhodovala přísným okem.

A hned přišla s novinkou. Na proménádu v plavkách si dívky musely zout svoje několikacentimetrové jehlice. Důvod byl prostý. "Je to poučení z loňských ročníků, kdy nás děvčata mátla svojí "výškou," vysvětlovala v zákulisí ředitelka soutěže. Dívky, které s ohledem na jejich věk hřálo mládí, musely před porotu nacupitat bosky.

Do semifinále se nakonec probojovala osm krásek -  pět brunetek a tři blondýnky. Zda se některá z této osmičky nakonec do finálového večera probojuje, se uvidí až v březnu příštího roku, kdy krásná Gabriela Kratochvílová předá korunku své následovnici.

Gabriela byla z účasti v porotě i z přihlášených dívek naprosto unešená. Vždyť se na castingu opět objevila i další krátkovlasá odvážná, která chtěla napodobit právě úřadující českou krásku.>A jaké to bylo pro Gabrielu usednout za stolem porotců? „Musím říct, že jsem nadšená z toho, že máme první semifinalistky České Miss 2014! Být na druhé straně a vybírat je však nebylo o nic lehčí, než jako před rokem stát před porotou. Dívek přišlo mnoho a bylo těžké vybrat jen několik málo, které budou mít šanci stát se 10. Českou Miss. Nemůžu se ale dočkat dalších castingů, neboť jsem na dívky opravdu zvědavá, a už teď se těším na úplnou sestavu semifinalistek!“