Harapes na smutečním obřadu dokonce zastoupil Filipova otce, kterému vážná nemoc nedovolila přijít. V první řadě tak ronil slzy mezi nejbližšími příbuznými. „Filipa znám od jeho dětství, kupoval jsem od jeho rodiny polovinu chalupy, byli jsme jako jedna rodina,“ prozradil dojatě baletní mistr.

Práskla to Fialová!

Harapesovo velké tajemství prozradila loni v pořadu VIP Prostřeno! Květa Fialová (83). Prvně o něm řekla, že »je dost teplej«, aby následně vše vyzvonila do detailu: „Vy nevíte, s kým Vlastík žije? S básníkem Josefem Topolem, otcem Jáchyma a Filipa Topola! Já miluju homosexuály, Vlastíka převelice!“ Harapes to tehdy komentoval slovy: „Kdyby byla chlap, tak ji uhodím. Je stará a bláznivá, potřebuje zabít.“

„Byl zářivé dítě, úplně jiný než jeho bratr Jáchym. Filip byl citlivý, nezkazil žádnou legraci, miloval svoje rodiče a dával jim to najevo. To jeho bratr neuměl,“netajil hluboký zármutek Harapes, pro něhož byl Filip jako jeho syn.

„Věděl jsem, že je vážně nemocný, doufal jsem ale, že se to spraví, protože už jednou málem umřel, a dostal se z toho. V posledních letech byl ale velmi uzavřený, nikdy si nestěžoval na to, co ho bolí,“ svěřil Harapes Blesku tajemství zakladatele kultovní kapely Psí vojáci.

 

Fotogalerie
23 fotografií