Jen co se ubytoval v Luhačovicích, manželka Adriana a herečka Světlana Nálepková ho vylákaly do zámku v Napajedlech na kafe. Neměl tušení, že jeho přátelé, z nichž někteří přijeli až z Jihoafrické republiky, mu uspořádali v luxusních komnatách oslavu. Blesk byl jediný u toho.

„To teda zírám. Neviděli jsme se dva roky,“ kroutil nevěřícně hlavou a hned si musel připít bio slivovicí z Bílých Karpat. Následovala moravská vína a gratulace s dortem. Zámecká paní, známá gurmetka, Eva Gajdošík, připravila hostinu. „Slivovice je skvělá. Z tvrdého alkoholu ji mám nejraději a jiný ani nechci pít. Víno mně taky chutná. Měl bych se ale šetřit,“ řekl šibalsky.

Ve Zlíně měl uvádět film Okresní přebor a čekal ho pondělní mejdan s gratulacemi. „Jsem docela rád, že narozeniny vyšly na festival. V Praze bych si určitě vyčítal, že jsem opomenul někoho pozvat,“ poznamenal.

Jak se čerstvý sedmdesátník cítí? „Jsem rád, že jsem se toho dožil. Všichni říkají, že vypadám dobře, ale zase v takové formě nejsem. Každou chvíli mě trápí neduhy a tím, že jsem hypochondr, se to násobí,“ konstatoval. Na dovolenou se s ženou Adrianou nechystá. Tepla – zatím jediného, si užili již v lednu na Jamajce a Sobotu nyní čeká natáčení. Prozradil, že s Jiřím Bartoškou a Langmajerem se objeví v televizním seriálu. Zatím má pracovní název Neviditelný. V září ho čeká role ve filmové veselohře.

Fotogalerie
6 fotografií