„Chci ještě žít, a ne se udřít,“ řekla Blesku Dana, která se před třemi lety odstěhovala z Prahy do Mladé Boleslavi a hraní pověsila definitivně na hřebík. „Zabodla jsem prostě vidle. Nechci ještě pod kytky!“ řekla si Dana, kterou známe i ze Třech chlapů v chalupě, Nemocnice na kraji města po 20 letech nebo ze seriálu Náměstíčko. Všechny nabídky na práci herečky také rázně odmítá, a že jich má pořád hodně.

Nefoťte mě!

„Mám už nárok nic nedělat,“ říká a upozorňuje: „Nechci ani, aby se o mně psalo! Fotit? No to už v žádném případě. Není proč. Už dávno nevypadám tak, abych mohla před fotoaparát,“ zdůrazňuje Dana hlasem, o kterém by člověk řekl, že je její starší sestry Jany. „Jsme si podobné i očima,“ zdůrazňuje Dana.

Rozdíl mezi nimi je prý jinak ale velký. Ona je kulatá a malá, sestra štíhlá a vysoká. S Janou je prý Dana v kontaktu, ale pouze po telefonu. „Do Prahy mě z Boleslavi nikdo nedostane,“ upozorňuje Dana, která tak sestru Janu nepolíbí ani na její jubilejní 75. narozeniny, které má zítra.

Nenudím se

Dana Hlaváčová prostě zalezla do ulity, ze které ji nikdo nedostane. A bez hraní se prý vůbec nenudí. „Dcera hraje v boleslavském divadle a já jí pomáhám s malým dítětem,“ vysvětluje. Zdravotní problémy sestry ji zřejmě opravdu vyděsily. Jana hrála do úmoru, až to prostě nešlo, a Dana si myslí, že je lepší nucenému odchodu ze světel ramp předejít, a raději si ještě užít života.

Fotogalerie
4 fotografie