Tři roky spolu měli techtle mechtle a azyl zamilovanému páru poskytovala na své chalupě na Slapech velice ochotně jejich kamarádka Marta Kubišová se svým manželem, režisérem Janem Němcem.

„Olinka byla tehdy Jurajova velká láska a s manželem jsme jim u nás poskytovali útočiště, to je pravda,“ potvrdila Blesku zpěvačka.

A velkou lásku z let 1969 až 1972 nezapírá dokonce ani Jakubisko, ani Schoberová. „Vzpomínám na Olinku a na ta léta moc rád. Miloval jsem ji, nemám důvod to tajit,“ přiznal i Jakubisko, jemuž letos v polovině května lékaři v pražském IKEM transplantovali srdce.

Schoberová si s Jakubiskem začala v roce 1969, při natáčení psychologického filmu Dovidenia v pekle, priatelia. Jakubisko film režíroval a tehdejšímu sexsymbolu Schoberové dal hlavní roli. A protože ve snímku měla i nahé scény, Jakubisko se do jejího svůdného těla, krásné tváře a něžné duše úplně pobláznil. Olině zase režisér imponoval vzděláním, znalostmi a roztomilostí.

„Ano, tam jsme si začali. Neměla bych ale o tom moc mluvit. V tu dobu jsem byla už vdaná,“ míní Olga.

Fotogalerie
8 fotografií

V posteli byl roztomilý

V posteli byl roztomilý Se svým prvním manželem, hollywoodským hercem Bradem Harrisem, a roční dcerou Sabrinou žila tehdy Olga v Itálii. „Už nám to ale vůbec neklapalo, to manželství také po roce od svatby skončilo rozvodem,“ vysvětluje svou nevěru Schoberová, která vztah s Jakubiskem proto neukončila ani po dokončení filmu.

„Jezdila jsem za z Itálie a často scházeli u Marty,“ vzpomíná Schoberová a zdůrazňuje: „Já byla vdaná, Juraj ale svobodný!“ A jaký byl Jakubisko podle sexbomby milenec? „Na to mi stačí slovo: Roztomilý. Opravdu velmi roztomilý,“ odpovídá bez sebemenšího zaváhání Olga.

„Ti dva u nás byli vždycky vítáni. A my jsme lásku přáli, slušela jim," sděluje ještě Kubišová.

Juraji, mluv česky!

Láska jako trám ale po třech letech skončila. „Ani nevím proč,“ říká Schoberová, která se od té doby s Jakubiskem už nikdy nesetkala. „Opravdu jsem ho od té doby neviděla. Jen se o něm občas něco dočtu nebo ho vidím v televizi,“ přiznává Schoberová.

"A víte, co nechápu? Že teď mluví slovensky. Když jsme spolu byli, mluvil bravurně česky. A žije přece tady v Čechách, tak proč najednou ta slovenština,“ nechápe Olga a vzkazuje tak svému exmilenci: Juraji, mluv česky!