Sabrina je stylistkou a kostymérkou filmových hvězd, jako je Angelina Jolie. „S Angelinou právě natáčí v Londýně,“ svěřuje Olga, jejíž dcera spolupracovala i s Julií Roberts, Mattem Damonem nebo Matthewem Broderickem. „Jsem ráda, když pracuje v Evropě, má to do Prahy co by kamenem dohodil. Mluví výborně česky, takže když za mnou přijede do Česka, nikdo nepozná, že tady nežije,“ pokračuje Olga.

Po vnoučeti netouží

Dcera Schoberové se svým manželem, filmovým produkčním, žije v New Yorku. „Děti ještě nemá, má pořád moc práce. S Angelinou je třeba teď sedm dní v týdnu, 24 hodin denně. Já ale vůbec netoužím být babičkou, tak jí to nevyčítám,“ míní kdysi slavná herečka, jejíž dceru přijal za svou druhý manžel Schoberové John Calley, někdejší prezident největší hollywoodské společnosti Warner Brothers. „John už zemřel, ale Sabrina s ním měla překrásný vztah, stejně jako má dodnes s otcem Bradem. Pravidelně se stýkají a náramně si rozumí, i když s ním vlastně nikdy vůbec nežila, po roce jsme se rozvedli,“ popisuje Olga.

Otec, otčím i matka pracovali u filmu a Sabrinu samozřejmě inspirovali. Dcera si ale cestičku vyšlapala úplně sama.

Tvrdošíjně odmítala jakoukoliv protekci a nenechala se omámit luxusem. Přitom v něm žila díky Calleymu přes dvacet let, a když se její matka s vlivným americkým producentem rozvedla, peněz a majetku bylo stále habaděj.

Milionový majetek

Schoberová se svojí dcerou dodnes v Los Angeles vlastní několikamilionové sídlo s obrovským bazénem a výhledem na Pacifi k. „Sabrina tam nejezdí téměř vůbec a já teď tak jednou za rok, je to už pro mě daleko,“ říká Schoberová s tím, že vila vlastně zeje prázdnotou. „Mohla bych ji pronajímat, ale nemám to naštěstí vůbec zapotřebí,“ říká Olga a dává tak jasně najevo, že její druhý manžel je s dcerou zabezpečil na několik dalších desítek let dopředu. „Měla jsem a máme s dcerou pěkný život. Sabrina mi dělá jenom radost a nemůžu se dočkat, až mě zase přijede navštívit,“ dodala Schoberová.

Kdo je Sabrina?

Studovala v Evropě i ve Spojených státech. Je kostymérkou nejen slavných hvězd, ale oblékla i několik filmů, které se zařadily mezi nejúspěšnější. Má na kontě například snímky Líbánky v Las Vegas, Nevěsta na útěku, Výměna, Salt nebo Šťastný nový rok.

„Dělá jenom radost, je moje všechno,“ svěřila se Schoberová, která na svého jediného potomka může být patřičně pyšná.

Co jste nevěděli o hvězdě stříbrného plátna Olze Schoberové?

Její druhý manžel John Calley, který vloni zemřel, spoluprodukoval film Šifra mistra Leonarda. S Olgou se rozvedli po 20 letech manželství.

Olga žila v přepychovém sídle v Beverly Hills, mezi jejich rodinné přátele patřili Robert Redford a Clint Eastwood, cestovala po celém světě.

V roce 1964 se jako první Češka objevila na titulní stránce Playboye. Brala to jako běžné focení. Byla v cudném černém roláku, ovšem neuvěřitelně sexy. „Playboy jsem neznala a netušila jsem, co pro muže znamená,“ řekla.

Jejími partnery byli psychiatr MUDr. Miroslav Plzák nebo kreslíř Kája Saudek, který vytvořil komiksy pro komedii Kdo chce zabít Jessii. Po natočení filmu Její pomsta ji novináři nazývali hvězdou století.

Fotogalerie
17 fotografií