Herečka odstartovala kariéru komedií Limonádový Joe aneb Koňská opera. Tady se s ní setkala další hvězda stříbrného plátna Květa Fialová. Pak se celé roky sem tam vídaly. „Pár posledních let ale bohužel nemám o Olince žádné zprávy,“ řekla Fialová. „Jak se má?“ptá se herečka.

Film Limonádový Joe měl takový úspěch, že o krásnou Olgu projevily okamžitě zájem i slovutné hollywoodské produkce. Po nafocení titulní strany Playboye přišel Václav Vorlíček s dalším úspěšným snímkem Kdo chce zabít Jessii? Herečka se stala zhmotněným mužským snem.

Muži u nohou

To už po Schoberové natahovali ruce Němci, Rakušané, Italové i Angličani. Všichni pro ni měli role, v 60. letech šla z filmu do filmu. Po české Brigitte Bardot startovali samozřejmě muži.Ti tuzemští, mezi něž patřil známý psychiatr Miroslav Plzák, kreslíř Kája Saudek a zpěvák Josef Laufer, neměli šanci.

Při natáčení westernu se herečka poznala s americkým kulturistou a kolegou Bradem Harrisem. Vzali se. Po pár letech se rozvedli a Olga se provdala podruhé. Tentokrát za slavného producenta Johna Calleyho. Poznali se na večírku Barbry Streisandové, kam ji vzal Miloš Forman.

Navždy smyslná kráska

Stejně jako Bardotka, k níž ji často přirovnávali, i Olga na plátně nikdy nezestárla. Zůstala navždy smyslným symbolem. I s druhým mužem se pak rozvedla a víceméně se vrátila do rodné země. V Americe má herečka dceru, kterou občas navštěvuje. Jinak žije v přísném ústraní.

Výzva pro čtenáře

Znáte osobně Olgu Schoberovou nebo víte, kde a jak dnes žije? Třeba bydlí vedle vás. Možná máte její nepublikované fotografie. Kontaktujte redakci Blesku!

Fotogalerie
4 fotografie