Herec dobře ví, jak důležité rozhodnutí udělal. Nic lepšího pro sebe ani učinit nemohl. „Když bude potřeba, budu se do Červeného Dvora vracet,“ tvrdil s pokorou a vděčností Kaiser.

Největším dárkem pro něj byly gratulace lidí z branže k jeho výkonu v novém filmu Marie Poledňákové (70) Líbáš jako ďábel. Na rozdíl od kolegy Jiřího Bartošky (65), který má podle Kaisera u Poledňákové protekci a nemusí se u hraní namáhat, Oldřich skoro celý film proběhal. „Měl jsem ve scénáři nejen akční scény a dokonce rvačku, ale navíc jsem pořád někde lítal. Po střechách, za vlakem, v úzkých marockých uličkách,“ postěžoval si představitel filmového Františka.

Režisérka ale přesně věděla, co má od kterého herce chtít. Když dala Kaiserovi jednu z hlavních rolí, hodně fyzicky náročnou, výrazně mu tím pomohla. Na Kaisera pěla chvalozpěvy i jeho filmová exmanželka Eva Holubová a samozřejmě filmová partnerka Kamila Magálová (61). „Je zábavný a pohotový. Úžasný chlap, skvělý společník,“ ocenila Kaiserovo kouzlo Magálová. Herce gratulace k narozeninám i slova chvály dojaly. Chvílemi měl při objetích s přáteli slzy v očích.

Fotogalerie
14 fotografií