„Maminka byla po tatínkovi moje všechno. Ale poslední rok na tom byla zdravotně moc špatně, už jen ležela,“ svěřila Jitka Blesku se smutkem v hlase.

Lenka, matka Zelenkové, trpěla několik let Alzheimerovou chorobou a už svou dceru ani nepoznávala. Navíc dostala před rokem druhou mrtvici a nemohla již ani mluvit. „Chtěla bych moc poděkovat všem z Vojkova u Říčan, kde o maminku pečovali. Díky jejich starostlivosti neměla proleženiny a necítila ani žádné bolesti,“ řekla Blesku Zelenková, která se jen před časem vzpamatovala ze smrti své nejlepší kamarádky Dagmar Orlíkové. Ta totiž v roce 2008 zemřela na rakovinu.

Aby zapomněla na smutek, chce se zpěvačka rychle vrhnout do práce. „Mám řadu koncertů, těším se na lidi, na setkání, která mě nabijí energií. Taky pracuju na CD swingových a soulových melodií, které vyjde v září. No a v létě mě čeká charitativní akce v jižních Čechách v Martinském mlýně. Výtěžek půjde na dětské oddělení v nemocnici v Prachaticích,“ vypočítala své aktivity zpěvačka.

Fotogalerie
6 fotografií