Dagmar Havlová dorazila na České lvy s velkým očekáváním. Film jejího manžela byl totiž nominován ve 12 kategoriích, nakonec ale proměnil jen dvě z nich. A to za nejlepší scénář a nejlepší střih. Lva za scénář Havla k filmu Odcházení převzala manželka Dagmar Havlová. Ve své děkovné řeči byla velmi stručná.

"Já budu stručná. Děkuju akademii za sebe i za Vaška, určitě by měl radost," řekla Dagmar Havlová s úsměvem a šla si opět sednout do hlediště. Lucie Bílá pak vyjádřila Dagmar velkou poklonu. "Moc ti děkuji za to, že tu s námi byl Václav Havel tak dlouho, nebýt tebe, nemuselo to tak být. Láska je silná věc," řekla Bílá na konto Havlové. Ta na dálku Bílé poděkovala a vřele se usmála.

Dagmar na Lvech doslova zářila. V černých šatech jí to hrozně slušelo. Dagmar rozdávala úsměvy na všechny strany a dobře se bavila. Smutek po manželovi nedávala na sobě znát a ani slzy dojetí na pódiu neukápla. Dagmar se tak zřejmě se smrtí svého milovaného manžela už smířila. Havlová byla nominována za hlavní roli ve filmu Odcházení, nominaci však neproměnila a Českého Lva si odnesla herečka Aňa Geislerová za film Nevinnost.

Českého lva pro nejlepší film získal snímek Poupata. Ten si odnesl dohromady čtyři křišťálové sošky - za nejlepší film, režii, kameru a hlavní mužskou roli.

Fotogalerie
11 fotografií