Kromě kapel Flamingo a Neřež vzdal na pódiu zpěvačce hold Pavel Bobek (74). Ten si s Marií střihl duet S tím bláznem si nic nezačínej. Poklonit se kamarádce přišel také ostravský písničkář Jarek Nohavica (58), který Rottrové napsal jedny z nejkrásnějších písní.

Vystoupil také dvorní textař Rottrové Jaroslav Wykrent (68), zpěvák Petr Spálený (67) a kapely Buty a Charlie Straight. Zpěvačka si koncert užívala, a i když nedávno bojovala s virózou, kvůli níž musela turné přerušit, předvedla se opět v báječné hlasové formě.

Zpívat bude už jen jako host

Diváci podpořili myšlenku Jaroslava Wykrenta, že by Rottrová neměla se samostatným koncertováním končit, bouřlivým potleskem. Samotnou zpěvačku koncert dojal. Vždyť během něj dostala od Supraphonu diamantovou desku za 2 miliony prodaných nosičů. A diváci jí několikrát vzdali hold potleskem vestoje. Ani to však nezměnilo její rozhodnutí o ukončení kariéry.

„Jsem šťastná, že se můj poslední koncert v Ostravě vydařil. Své rozhodnutí s ukončením samostatné kariéry však nezměním. Zpívat budu, ale již jen jako host na koncertech mých kolegů. Tedy pokud si mě někdo pozve,“ řekla na závěr dojatá Marie Rottrová.

Fotogalerie
5 fotografií

Sedmdesátnice slaví i 40 let kariéry

● Narodila se 13. listopadu 1941 v Ostravě. Vystudovala gymnázium a pracovala jako úřednice. V roce 1960 ji proslavila soutěž Hledáme nové talenty.

● Za svou kariéru nazpívala přes 600 písní. Mezi její nejznámější hity patří: Kůň bílý, Řeka lásky, Markétka, To mám tak ráda, Skořápky ořechů, Žaluzie, Lásko, S tím bláznem si nic nezačínej.