Hudebníci, doprovázející Rottrovou určitě nečekali, že se někdy setkají s takzvaným pirátem silnic. Hned první den turné je ale přesvědčil o opaku. „Ve čtvrtek krátce před polednem nám ze 139. kilometru řidič oznámil, že ho na dálnici vybržďuje v levém rychlostním pruhu černá audina,“ řekla mluvčí krajských policistů na Vysočině Dana Čírtková.

Obvinění zatím nepadlo

„Jel jsem právě vlevo, když jsem ve zpětném zrcátku uviděl zezadu se řítící světla. Snažil jsem uhnout do pravého jízdního pruhu, když se ten člověk rozhodl mě tímto pruhem podjet,“ líčil událost řidič muzikantů Jiří Kučera.

Najel doprava, když se před ním nečekaně objevilo zmíněné audi. Jeho šofér prudce sešlápl brzdy. V ten moment už ale dramatickou situaci fotil jeden ze spolujezdců Jiřího Kučery. „Chtěl jsem ho objet, ale on přede mnou v levém pruhu zůstal úplně stát. Nemít nový auto, tak jsem v něm,“ postěžoval si Jiří Kučera.

Policisté odmítají uvést totožnost dalšího dálničního piráta. O jeho řádění mají nyní k dispozici 140 svědeckých fotografií, které jim posádka hudebníků předala. „Řidič vozidla byl dnes vyslechnut. Zatím však nebyl z ničeho obviněn,“ omezila se pouze na stručnou odpověď mluvčí Dana Čírtková.

Fotogalerie
3 fotografie