Navrátil byl v sanatoriu podle svých slov tři měsíce a stále počítal. První měsíc 15 000, druhý také, s třetím měsícem celkem 45 000 korun. Přitom si samozřejmě musel hradit veškerou režii pražského bytu, nájem, elektřinu a další poplatky, i když se doma nevyskytoval. Tyto poplatky ho prý přišly na skoro stejnou částku.

Šetrný herec se proto hned po svých 78. narozeninách v půlce října rozhodl, že půjde raději domů. „Nevěděl, co všechno ho ještě čeká, kolik má ještě času,“ prozradil Blesku jeden z pacientů, který se s Navrátilem v sanatoriu setkal. „Léčba rakoviny totiž hodně leze do peněz,“ dodal ještě hořce.

Právě kvůli rakovině byl Bořivoj Navrátil poslední rok víceméně odkázaný na důchod. Do seriálu Ulice se vrátil v květnu 2010 vlastně jen na skok, a tak měl pouze několik natáčecích dnů. Pak si herec ještě vydělal nějaké peníze filmem Školní výlet, ale životní náklady znásobené těžkou nemocí mu finance z účtu rychle odčerpávaly. Navíc věděl, že se již před kameru nevrátí, že mu to zdravotní stav nedovolí.

Fotogalerie
4 fotografie