A Pomeje se dostal do úzkých, půjčil si na film miliony a sponzoři zklamali a na něj padaly dluhy. Přestěhování za Prahu se tedy nekonalo a miminko také nebylo možné. „Prosím vás, každá žena si dává velký pozor, s kým počne dítě. A s Jirkou to skutečně nešlo,“ svěřovala u soudu Kuklová. Pomeje podle ní v tu dobu moc pil a ona nechtěla riskovat.

„Ano. Tohle vážně Míša u soudu řekla. Já se ale třeba chtěl na noc uklidnit sedmičkou, na tom přece není nic zlého. Míša má s tím alkoholem poněkud posunutou hranici. U ní je člověk notorik už i při jedné dvojce vína,“ reagoval po skončení stání Pomeje.

Kuklová teď má s podnikatelem Romanem Holomkem tříletého chlapečka Romana a další dítě už nechce. „Jsem už stará koza. Víte, genetika se nedá ošálit. Pro to miminko stará matka vážně není dobrá,“ míní Míša a stále je v jejích slovech znát ta výtka pro Pomeje, že dítě měla mít mnohem dřív, aby jich potom mohlo být víc.

Stání se táhlo pět hodin

V devět ráno v úterý do soudní budovy dorazil Pomeje, o dvě sekundy později exmanželka Michaela. Když Kuklová vstoupila do bezpečnostního rámu, v patách jí byl Pomeje. Jeden o druhém ale vůbec nevěděli. „Já jsem ho fakt neviděla,“ přiznala Blesku Kuklová. Když v rámu do sebe téměř narazili, políbili se.

V 9:15 předvolal soudce Mgr. Pomejeho a deset svědků. Obžaloba se četla dobrých 15 minut. Pomeje odmítl možnost nevypovídat a prostřednictvím právničky poprosil, aby z jednání byla vyloučena veřejnost. S tím, že on a jeho exmanželka budou vypovídat velmi osobní a intimní věci. Soudce po krátkém zaváhání vyhověl. Pomeje neopustil soudní místnost pět hodin s výjimkou třech minut, kdy požádal, jestli si může odskočit. Kuklová čekala na výslech tři hodiny.

Podmínka, ale možná i tři roky za mřížemi

„Kvůli Andělské tváři je to už poněkolikáté. Hlavně abych stihla odpoledne vyzvednout chlapečka ze školky,“ pravila ale vyrovnaně herečka. A potom přiznala, že Andělská tvář jí vlastně poznamenala celý dosavadní život. Nikdy neví, kdy přijde obsílka k soudu. A vlastně se už ani nechce vdát za zámožného Holomka. „Nechci. Víte, sňatek ty dva propojí ve všem. A potom třeba přijde exekutor… Já už jsem si toho tolik zažila a protrpěla, že to risknout už nikdy nechci. Žít se dá i bez toho papíru,“ uzavřela.

Možná právě díky její tklivé výpovědi u soudu byl v úterý případ Pomeje odročen na 13. 12. 2011. A soud Pomejeho opět nešetřil. V ten den bude o rok starší. „Tak to bude buď prima dárek, anebo ten nejhorší v životě,“ konstatuje. Jsou tři možnosti, jak stání dopadne: Bude zproštěn viny, půjde sedět od půl roku do tří let, anebo dostane podmínku. „Pánbůh ví,“ komentuje Pomeje a Michaela reaguje: „Už aby to bylo za náma. Ta Andělská tvář nás nepřestává ničit.“

Fotogalerie
10 fotografií