Většinu míst v prvních desítkách mužské i ženské kategorie ankety si rozdělily právě Frekvence 1 a Český rozhlas. Moderátoři a moderátorky Frekvence 1 obsadili pět míst, jejich kolegové z ČRo 14 a jedno místo získal pro Rádio Impuls Václav Moravec. "Mám obrovskou radost, že se vítěznou moderátorkou roku stala Lucie Výborná a že z těch, kteří postoupili do TOP 10, byla většina z Českého rozhlasu. Svědčí to o vysoké profesionalitě našich zaměstnanců a spolupracovníků,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Druhé místo mezi muži obsadil Ruda z Ostravy z Frekvence 1. Za sebou nechal například i Karla Gotta, který na stanici Český rozhlas 2 - Praha moderuje hudební pořad Zpátky si dám tenhle film, nebo Václava Moravce. Gotta dostaly hlasy posluchačů na páté místo, Moravce na sedmé. V desítce nejoblíbenějších moderátorek získala druhé místo Jana Knížková a třetí Diana Kobzanová, obě z Frekvence 1.

Mareš s Hezuckým to nerozdejchali

Je neuvěřitelné, že se do top 10 nedostali hvězdy Evropy 2 Leoš Mareš, Patrik Hezucký nebo Libor Bouček. Také to dnes v ranní show hodně dlouho řešili a několikrát si do nového krále českého rozhlasu rýpli. Jo, chlapci, nastává éra nového stylu moderování. Hele, chlape nebo kamaráde, rozhodně neskákej, na posluchače zafungovalo natolik, že Jirka s velkým náskokem zvítězil.

Fotogalerie
8 fotografií