Podle muže, který v pondělí dopoledne celou tragédii v pražské Libušské ulici sledoval na vlastní oči, zasáhlo Deanino auto chodce do hrudníku. Všechno se odehrálo velice rychle. Když muž přecházející ulici upadl, měl už zavřené oči, ale ještě chvíli prý reagoval na bolest. K vědomí se již ale bohužel přes několikahodinové úsilí lékařů neprobral. „Oživovali ho v sanitce, celá se kymácela. Trvalo to hrozně dlouho, pak jsem odjel a druhý den se dozvěděl, že ten muž zemřel,“ řekl svědek.

Policie, která další svědky stále shání, začala s vyšetřováním nehody. Podle mluvčí pražské policie Evy Stulíkové byla nařízena soudní pitva a čeká se na výsledky. „Na základě pitvy zadáme příslušné znalecké posudky. Je to otázka týdnů, možná spíše měsíců. V této chvíli nelze čas předem odhadnout,“ řekla mluvčí. „Pokud začne trestní stíhání konkrétní osoby anebo budeme mít nové informace, které bude chtít vyšetřovatel uvolnit, rádi vám je poskytneme,“ dodala Stulíková.

Blesk už zná i totožnost zesnulého. Jeho syn poskytl za zdrcenou rodinu vyjádření. Věc je zatím příliš čerstvá a bolestná a pozůstalým není moc do řeči. Jedno ale shodně tvrdí všichni. „Rodina zemřelého je přesvědčená, že alkohol v nehodě roli nehrál! Zemřelý byl v dobré fyzické kondici a byl to slušný člověk. Rodina se oficiálně vyjádří po skončení vyšetřování, aby vše bylo objektivně doloženo. Prosím, respektujte naše soukromí,“ požádal Blesk za celou rodinu syn zesnulého.

Fotogalerie
5 fotografií