Přesnou odpověď ale musí dát až policejní rekonstrukce na místě činu a hlavně soudní pitva zesnulého muže. „Já o tom nechci mluvit dopředu, musíme počkat na to, jak dopadne vyšetřování. Jen bych ráda upřesnila, že k nehodě nedošlo na přechodu pro chodce, ale až za ním,“ vyjádřila se Jakubisková.

Policejní mluvčí Tomáš Hulan potvrdil, že dechová zkouška byla u Jakubiskové negativní. Věc prý policisté vyšetřují pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

„Ještě nepadlo žádné obvinění. Pokud by následovalo obvinění a jednání před soudem, hrozí podezřelé trest odnění svobody až na tři roky,“ upřesnil Hulan.

Pro Deanu je trestem už to, že na hrůzný okamžik, kdy se jí těsně před kapotou objevil člověk, nikdy nezapomene. Nemůže spát, ani myslet na něco jiného.

„Pořád dokola o tom přemýšlím. Nemůžu přijít na to, co jsem udělala špatně. Už snad nebudu moct řídit,“ říká si Deana stále dokola. Muž, kterého srazila, podle slovenské herečky zřejmě procházel mezi popojíždějícími auty, která byla v protisměru, a proto ho neviděla.

Policie ČR tuto verzi nepotvrdila, ani nevyvrátila a hledá svědky nehody, kteří by vnesli do případu jasno. Blesk se pokusil nehodu zrekonstruovat.

Fotogalerie
6 fotografií