Zpočátku si režisér historické ságy Oliver Hirschbiegel nebyl účastí českých herců úplně jistý, ale nakonec byl z jejich výkonů nadšený.

"Jednak mě trochu zneklidňovalo, že se nebudou do rolí hodit. A pak - nebudu lhát, o českých hercích toho moc nevím. O to příjemněji jsem byl překvapen, nakonec jsem obsadil skoro třicet Čechů," řekl pro idnes.cz Hirschbiegel a dodal: "Třeba Jiří Mádl byl skvostný. A Matěj Stropnický, to je svůdce, úplný Cary Grant - v seriálu hraje roli Španěla, který velmi často připravuje dívky o panenství. Sedla mu parádně."

Nahé snímky Matěje zveřejnil německý deník Bild. A nutno dodat, že na nich mladý Stropnický vypadá sexy.

Matěj se aktivně angažuje v politice, je zastupitelem Městské části Praha 3 a členem předsednictva Strany zelených. Herectví se věnuje jen okrajově, v roce 2007 si zahrál Viléma ve filmu Máj.

V německém seriálu, který se natáčel v Čechách, si kromě Stropnického zahráli třeba Jiří Mádl, Tereza Voříšková nebo Miroslav Táborský. Objevili se v něm i méně známí herci. V jedné z nejkontroverznějších scén se objevila také Češka. Žena ve své roli nakojila vlastním mateřským mlékem umírajícího papeže.

Znáte ženu, která poskytla své vlastní mléko a nastavila prs německému herci? Ozvěte se na tip@blesk.cz, napište do diskuze pod článkem nebo na telefon 724 014 586.

Fotogalerie
9 fotografií