Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žilková a Stropnický, váš syn zešílel!

Fotografie
Zásah proti příznivcům squaterů  (Autor: internal)
Autor: INT, jos - 
15. září 2009
16:24

Rozhovor s mlaďoučkým politikem Matějem Stropnickým (SZ) je pouze pro silné nátury. Mladík, který se zamiloval do squaterů, na nějaké právo na vlastnictví téměř nehledí!

O víkendu zadržela policie syna herce Martina Stropnického (a nevlastního syna Veroniky Žilkové) při zásahu proti radikálním anarchistům, kteří se pokusili nelegálně obsadit dům na pražském Albertově. Mladík se z cely za několik hodin dostal a server tn.cz ho pak požádal o online rozhovor se čtenáři. To, co Matěj ze sebe vysoukal, je šokující!

Zásah proti příznivcům squaterů Zásah proti příznivcům squaterů | Zbyněk Pecák

"Se squatery se běžně nestýkám, ač s nimi v jistém ohledu sympatizuji. Jsou to politicky myslící lidé, kteří kladou hodnotu svobody a práva žít po svém nad hodnotu vlastnictví," vyjádřil Stropnický svůj postoj.

"Jsou to lidé, alespoň ti, s nimiž se zatím znám, velmi kritičtí k současnému světu, což jsem, jinak, já také. Je mi sympatické, že se nebojí své názory prezentovat veřejně a stát za nimi. Určitě s nimi můžete nesouhlasit, ale buďme rádi, že tu jsou,“ vysvětloval Stropnický své sympatie ke squaterům.

Squateři jsou disidenti!

Stropnický dále radikální anarchisty hájí přirovnáním k disidentům v komunistickém režimu.

"Byla snad činnost českého disentu za normalizace právně zcela legální? Dost možná nebyla, a přece byla velmi prospěšná. Squater je jedním z disidentů současné společnosti a disidenty si máme pěstovat, jak řekl například dalajláma při své poslední návštěvě Prahy minulý týden v jakémsi rozhovoru,"
uvedl Stropnický.

Chcete si "pěstovat" squatery, jak radí Matěj Stropnický? Řekněte nám to v diskuzi!

leftway ( 17. září 2009 15:16 )

O osukromém majetku trochu jinak. Co jsou to squatty? Proč se dají ospravedlnit? Čtěte článek, ve kterém se dozvíte, jak demonstrace probíhala (z pohledu přímého člověka), ale též názor vymykající se hloupé propagandě, kterou vám tu, milí čtenáři, Blesk podsouvá: http://leftway.webgarden.cz/aktualni-udalosti/obhajoba-squattingu-squaty-v-2.html

clariss ( 16. září 2009 11:26 )

a Vy ho znate osobne, ze hodnotite jeho charakter? Jakym pravem? Ze ctete Blek a podle toho delate zavery? Pri tom kdyz brouzdate po bulvarnich platcich, zkuste se taky kouknout na jeho stranky, na stranky Prahy 3. Zeptejte se pani Zubove jaky byl asistent...jenze to by bylo strasne prace a asi pro Vas mozek spousta informaci najednou. Pokud vim, tak byl mezi squatterama aby informoval a mapoval co se bude dit a jaka je situace. Je mi Vas uprimne lito, kdyz verite pouze BLESKU.

sakra ( 16. září 2009 11:14 )

Máš šálu, nebo masku s kapucou a zakrytý obličej? Okamžitě tomfou po hubě, protože pokud neděláš nic protiprávního a proti ostatním občanům, tak se nemusíš maskovat.

bohulinka ( 16. září 2009 09:52 )

alespoň sqquateři upozorní na schátralé a zanedbané objekty, kolem kterých všichni chodí jako slepí a dělají, že jich to netýká, jak je tu všechni zpustošené, polozbořené.No hold jakej pán takovej krám.

monjja ( 16. září 2009 09:31 )

...ale od této chvíle si o něm nemyslím nic pěkného. Chtěla bych ho vidět, až bude mít dům, manželku, děti (možná), tak jestli se mu bude líbit, že jeho dům obsadí parta takovýchhle h.o.v.a.d a bude mu kázat něco o tom, že neuznávají vlastnictví...jistě, sami na to nemají, někde bydlet a nebo si něco pořídit, tak vybydlují ostatním jejich vlastnictví a schovávají se za akce a kdeco...a on si o nich ještě myslí, že jsou disidenti...to je takovej....no škoda úplně slov, to si nevidí do huby? Nebo mu hrabe z hladu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa