Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Squateři: Stropnický sbíral kostky, Kocáb mlčí!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: puk - 
13. září 2009
22:37

To je síla! Zastupitel Prahy 3 Matěj Stropnický (SZ) je mezi zadrženými squatery!

Podle informací Blesku je dokonce jedním z těch, kteří rozebírali chodníky a dlažební kostky si dával do batohu jako munici na těžkooděnce.

A co na to Strana zelených? Ani ji nezajímá, jak ji před volbami poškodil! „Neznáme detaily, nevíme, co se tam stalo, informace máme pouze z médií. Nebyla to akce zelených, takže nemáme potřebu k tomu cokoliv říkat,“ tvrdil Blesku mluvčí strany René Kubáček. Hůř je na tom externí reportér serveru iDnes.cz Pavel Eichler. Byl totiž přímo v budově a vyšel až ve dvě hodiny ráno na výzvu policie. Teď míří před soud.

„Redakce věděla, že je pracovně ve squatu a využívala jeho informací. Předpokládáme, že při výkonu své práce neporušil zákon,“ uvedl ředitel serveru Jaroslav Kábele.

Kocáb? Teď se jich nezastane!

Když vyklízela na konci června bezpečnostní agentura za asistence policie vilu Milada v pražské Troji, postavil se za ně ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb. Nabídl jim k obývání dům svého přítele v Truhlářské ulici za symbolickou korunu nájemného. To ale squaterům nestačí a hledají dál. A co na to Kocáb? Na esemesku Blesku nereagoval. „Pan ministr se nemůže vyjádřit, odjel do Japonska,“ řekla jeho mluvčí Lejla Abbasová.

Čtěte také:


 

leftway ( 17. září 2009 15:15 )

O osukromém majetku trochu jinak. Co jsou to squatty? Proč se dají ospravedlnit? Čtěte článek, ve kterém se dozvíte, jak demonstrace probíhala (z pohledu přímého člověka), ale též názor vymykající se hloupé propagandě, kterou vám tu, milí čtenáři, Blesk podsouvá: http://leftway.webgarden.cz/aktualni-udalosti/obhajoba-squattingu-squaty-v-2.html

gogo ( 14. září 2009 16:32 )

ve kterém dnes žijeme nezaručuje (mimo jiné) právo na práci a právo na bydlení, ale zaručuje právo na téměř absolutní svobodu. Tento režim uznává množství svobod všeho druhu, ale žádné jistoty. Dřívější systém před rokem 1989 zaručoval (a i zajišťoval) právo na práci a právo na bydlení. Mimo jiné. Ale osobní "svoboda" byla v minulém režimu podstatně menší. Je to "něco za něco". Takže když máme dnes tu absolutní svobodu, musíme vzít na vědomí, že někteří lidé budou bydlet pod mostem či v popelnicích a někteří v neobydlených domech. Někteří z nich svobodně z vlastního rozhodnutí, někteří z absolutní nouze ve které se v tomto zřízení svobodně nacházejí bez vlastního zavinění . A my jim všem můžeme svobodně tleskat nebo je svobodně odsuzovat. Ale to je vše co můžeme...

gogo ( 14. září 2009 16:16 )

Opět se ozývá „vechtrvesluzbe“ – agent ODS, který má za úkol předstírat slaboduchého levicového voliče a tím odradit voliče od volení těchto stran ….

denny04 ( 14. září 2009 15:15 )

v televizi nesli heslo - právo na bydlení - ale to každý má, jenomže holt se musí platit. taky by se mi líbilo dávat nájem za takový objekt korunu

Digitt ( 14. září 2009 13:37 )

Stopnice vypadá jako težkej úchyl....no celej tatínek.

Zobrazit celou diskusi