"Fanánek v kostýmu jezdil celé léto a hodně v něm zažil," uvedla mluvčí kapely Alenka Rydvalová. S trojdílným zlato-bílým modelem sestávajícím z kalhot, blůzy a saka barevně připomínajícím napěněný půllitr se však přesto rozloučí. Chce tak formou dražby pomoci rozjezdu novému nadačnímu fondu, který podle Rydvalové kapela založila. "Vítěz bude pochopitelně detailně a věrohodně informován o tom, kam jeho peníze doputují," slibují Tři sestry.

Dražba, pomocí internetových stránek Tří sester, končí v úterý. Probíhá už necelé tři týdny a vyvolávací cena kostýmu byla tisíc korun. Nejvyšší příhoz je zatím 16 000 korun.

Tři sestry se daly dohromady v roce 1985 v pražském Braníku. Po řadě klubových vystoupení jim vyšlo v roce 1990 debutové album Na Kovárně, to je nářez. Kapela vydala 20 desek.

Zatím poslední album Tří sester ...z garáže vyšlo letos a nabídlo hostujícího fotbalistu Tomáše Rosického v roli kytaristy ve skladbě Modlitba pro partu, osm dosud nevydaných skladeb nahraných v undergroundovém duchu 80. let i skladby z repertoáru Fanánka a kapely Synové výčepu.