Film Alois Nebel je animovaným dílem, založeným na komiksu Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99. Herci však měli své reálné lidské předlohy a jednou z těchto "předloh" byla i herečka Tereza Voříšková. Ta ovšem měla se svým animovaným ztvárněním menší problém.

„Nelíbilo se mi, že mi animátoři odstranili mou pihu nad obočím a pořád čekám, že se mi za to někdo omluví,“ vyjádřila se Voříšková. „My jsme usilovali o co největší jednoduchost, takže tvá piha by prostě byla pro animátory problém. Jinak je ale krásná,“ vysvětlil Voříškové hlavní výtvarník filmu a zpěvák Jaromír 99.

Protože se děj Aloise Nebela odehrává z velké části na Moravě, rodilá Pražačka Tereza se rozpovídala od svém vztahu k této části naší země. „Od té doby, co jsem na Moravě natáčela film Bobule, tam mám spoustu kamarádů. Navíc je tam skvělý víno, takže si tam pravidelně jezdím pro zásoby. Pravidelně u mě znamená několikrát do roka,“ prozradila rozverná herečka.

Film Alois Nebel natočil mladý režisér, zlínský rodák Tomáš Luňák. Celovečerní dílo bude mít premiéru dne 29. září v Praze.

Fotogalerie
13 fotografií